Хмельниччина: «Рокам ніколи пам’яті не стерти»

Хмельниччина: «Рокам ніколи пам’яті не стерти»

22.03.14 08:37 0 671
70 років тому в ході наступу радянських військ Волочиський район було звільнено від німецько-фашистських загарбників. Ця подія – визначна дата в історії Хмельниччини, бо увібрала в себе мужність, героїзм, самопожертву воїнів–визволителів, партизанів, нескореного населення в боротьбі з ворогом.

21 березня, представники влади Волочиського району на чолі із першим заступником голови райдержадміністрації В.Ковалем, заступником голови районної ради С.Пазюком, міським головою К.Черниченком, народним депутатом України С.Лабазюком, заступником начальника – начальником відділу управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації М. Яруш, ветеранами війни, громадськістю та гостями із Красилівського району та представниками Тернопільщини урочисто вшанували героїв-визволителів під час мітингу біля обеліску Слави, де урочисто поклали вінки та квіти до підніжжя Меморіалу.

Ведучі заходу відкрили присутнім сторінки історії визволення району та міста: «Метроном відлічив 70 років від дня, коли переможні залпи гармат гучно лунали на теренах нашого краю. Тоді, з 6 по 23 березня 1944 року бійці Радянської Армії здійснили воістину ратний подвиг – повністю очистили територію нинішнього Волочиського району від злочинної окупаційної влади фашистів. 17 березня 1944 року м. Волочиськ визволено від німецьких окупантів частинами 10-го Гвардійського Червонопрапорного орденів Суворова і Кутузова Уральсько-Львівського добровольчого танкового корпусу і 18-ї Гвардійської стрілецької дивізії. Територія району остаточно була звільнена 23 березня 1944 року. В боях за визволення Волочиська загинуло 427 солдатів і офіцерів радянської армії, а за визволення району - 1684 чол».

Хвилиною скорботного мовчання присутні вшанували світлу пам’ять тих, хто залишився у вічності і тих, хто загинув на Майдані за свободу та людську гідність, а також при виконанні свого військового обов’язку по захисту цілісності нашої держави.

Із вітальними словами виступили перший заступник голови райдержадміністрації В.Коваль, народний депутат України С.Лабазюк, міський голова К.Черниченко, голова Красилівської районної ради В.Фурман, голова Хмельницької обласної ради організації ветеранів України В.Купратий, голова Тернопільської обласної ради організації ветеранів України О.Голуб, голова Волочиської районної організації ветеранів війни О.Довгалюк. Під час виступів відбулась передача символів естафети пам’яті «Слава визволителів України» від Красилівського району до Волочиського та від Хмельницької області до Тернопільської.

Після урочистої частини усіх гостей та ветеранів запрошено до музею Бойової Слави під відкритим небом. Також делегація зупинилась біля пам’ятника Героя Радянського Союзу М. Худякова, який розташований на території Волочиського промислово-аграрного професійного ліцею, де також поклали квіти.

У музеї відбулось урочисте підписання Актів передачі естафети пам’яті, присвяченої 70-річчю визволення України. Пізніше присутнім провели змістовну екскурсію музеєм.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Волинь: рятувальники в ...
Наступна новина: У Тернополі презентували ...

КОМЕНТАРІ