На Хмельниччині всесвітній день водних ресурсів

На Хмельниччині всесвітній день водних ресурсів

22.03.14 10:29 0 715
«Не можна сказати, що вода необхідна для життя: вона і є життя», - так, свого часу, про воду, без якої людина не може жити, мовив французький письменник Антуан де Сент-Екзюпері.

Основна ідея Всесвітнього дня водних ресурсів прозвучала на конференції ООН з охорони довкілля, що відбулася в 1992 році в Ріо-де-Жанейро і закликає країни всього світу розробити заходи для вирішення глобальної проблеми нестачі питної води на планеті, сприяти збереженню водних ресурсів на внутрішньонаціональному рівні, об'єднати громадськість, владу і бізнес навколо проблем, пов'язаних з необхідністю захисту водойм.

Цей день проводиться щорічно 22 березня і входить в стратегічний план дій ООН, спрямованих на охорону та розвиток навколишнього середовища. Свято відзначається на світовому рівні з 1993 року.

Святкування не обходиться без тематичних акцій, які традиційно збирають тисячі людей по всьому світу. Цей день став нагадуванням всім нам про те, якої шкоди щодня наноситься планеті людиною.

Всесвітній день водних ресурсів входить в число офіційних заходів, щорічно організовуваних ООН. Це символічне свято відзначають в країнах, які є асоційованими членами організації.

На Хмельниччині водні ресурси складаються з поверхневого стоку і запасів підземних вод. Водозабезпеченість місцевим поверхневим стоком на одного жителя області становить 1,5 тисяч кубічних метрів при середній по державі 1,1 тисяча кубічних метрів, проте води нерівномірно розподіляються як по території, так і по сезонах року, але всі галузі народного господарства забезпечені необхідною кількістю води.

Науково-практична конференція присвячена Всесвітньому дню водних ресурсів відбулася в навчально-виховному комплексі №4, що у місті Хмельницькому. Фахівці обласного управління водних ресурсів, Департаменту екології та природних ресурсів Хмельницької облдержадміністрації, управління з питань екології та контролю за благоустроєм міста Хмельницького разом з педагогами та учнями НВК №4 обговорили низку питань, що стосуються використання і збереження води в нашому краї.

Діти демонстрували здобутки науково-дослідницьких робіт, обговорювали перспективи розвитку річкового транспорту, переймались проблемами прибирання прибережних смуг річки Південний Буг і міського пляжу від сміття.

У ході конференції, вихованці школи подарували присутнім яскраві номери художньої самодіяльності що стосуються даної тематики.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: В Закарпатській області в ...

КОМЕНТАРІ