Хмельниччина: під час переслідування автовикрадач двічі протаранив міліцейський «ВАЗ»

Хмельниччина: під час переслідування автовикрадач двічі протаранив міліцейський «ВАЗ»

22.03.14 14:13 0 671
Після повідомлення про викрадення автомобіля у місті Славута працівники місцевого райвідділу швидко вийшли на слід зловмисників, але ті так просто не здалися. Почалось переслідування, яке завершилось затриманням викрадачів.

Близько десятої години ранку до Славутського райвідділу міліції надійшло повідомлення про те, що у дворі одного із будинків невідома особа незаконно заволоділа автомобілем «Москвич», який належить 76-річному жителю районного центру.

Під час проведення розшукових заходів наряд міліції у складі інспектора відділу ДАІ Славутського РВ УМВС Олександра Белінського та інспектора патрульної служби райвідділу Сергія Власенка помітив синій «Москвич» без державних номерних знаків, який за прикметами був схожий на автомобіль, який знаходиться у розшуку.

Правоохоронці почали переслідування транспортного засобу. За допомогою спецсигналів водієві подали вимогу про зупинку, але той жодним чином не реагував і продовжував рух.

Уже на виїзді з міста «Москвич» з’їхав з проїжджої частини на ґрунтову дорогу. Коли ж працівники міліції спробували обігнати автомобіль, водій навмисно направив його на переслідувачів та допустив зіткнення зі службовим автомобілем, пошкодивши праве переднє крило.

Не зупиняючись, «Москвич» продовжив рух по лісовій дорозі в напрямку міста Ізяслав. Патрульний автомобіль рухався за ним. Коли ж йому все-таки вдалося обігнати втікача і перегородити дорогу, той просто протаранив міліцейський автомобіль.

Після зупинки водій та пасажир автомобіля намагались втекти, але були затримані нарядом. Зловмисниками виявились двоє 18-річних жителів районного центру. Раніше до кримінальної відповідальності вони не притягувались, на момент скоєння злочину були тверезими.

Наразі по даному факту відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 289 «Незаконне заволодіння транспортним засобом» Кримінального кодексу України, санкція якої передбачає покарання у вигляді накладення штрафу у розмірі від однієї тисячі до однієї тисячі двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк від трьох до п'яти років, або позбавлення волі на той самий строк. З’ясуванням усіх обставин скоєння злочину займаються слідчі слідчого відділення Славутського РВ УМВС України в Хмельницькій області.

СЗГ УМВС України

в Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Брюсселі підписано ...
Наступна новина: Таліби обстріляли готель у ...

КОМЕНТАРІ