Майдан. На Львівщині за психологічною допомогою звернулося 90 людей

Майдан. На Львівщині за психологічною допомогою звернулося 90 людей

22.03.14 12:53 0 633
У зв’язку з трагічними подіями в Україні станом на 20 березня 2014 року у лікувально-профілактичні заклади Львівської області за наданням психіатричної, психотерапевтичної та психологічної допомоги звернулось 90 учасників протистоянь та їхнього оточення.

З них за наданням спеціалізованої допомоги в амбулаторних умовах звернулось 72 особи.

Про це повідомив головний позаштатний психіатр Департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Юрій Закаль, – інформує прес-служба Львівської облради.

На цілодобові телефонні лінії звернулося за психологічною консультацією 458 громадян. Зокрема, на телефон довіри (15-58), який працював цілодобово, у період з 21 листопада 2013 року надійшло 138 звернень. Було зафіксовано 320 звернень з Львівської області, м. Києва, а також із південно-східних областей України та Криму на телефонні лінії мобільного зв’язку, які працювали цілодобово з 26 січня поточного року.

Юрій Закаль відзначив, що інтенсивність дзвінків змінювалась в залежності від інтенсивності подій. Зокрема, багато дзвінків було здійснено у перші два-чотири дні після кривавих подій у Києві. Кількість дзвінків за психологічною допомогою знову зросла перед референдумом у Криму. Надходило багато дзвінків від психологів області, які готові надавати допомогу.

Близько 100 осіб отримали консультації у громадських пораднях.

Нагадаємо, що у Львові та Львівській області спеціалізовану психологічну та психіатричну допомогу цілодобово надають волонтери і штатні фахівці головних спеціалізованих медичних установ: Комунальний заклад «Львівська обласна клінічна психіатрична лікарня», Комунальний заклад ЛОР «Львівський обласний клінічний психоневрологічний диспансер», Обласний комунальний заклад «Психіатрична лікарня Миколаївського району», лікарями-психіатрами центральних міських та районних лікарень.

У наданні психологічної та психотерапевтичної допомоги беруть активну участь волонтери Української спілки психотерапевтів та Асоціації EMDR – травматерапії в Україні.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Сидір Кізін: «Я хотів би, ...
Наступна новина: Призначено виконувача ...

КОМЕНТАРІ