Розмови про те, щоб «перевернути» прапор України є спробою принизити державу, – історик

Розмови про те, щоб «перевернути» прапор України є спробою принизити державу, – історик

22.03.14 14:31 0 657
Розмови про те, що національний синьо-жовтий прапор України є «неправильним» і нашій державі для ідентифікації слід використовувати стяг, де верхньою барвою мала би бути жовта, є щонайменше ненауковими і просто спекулятивними. Вони не мають нічого спільного з історичними традиціями, а є радше методом якоїсь «холодної війни» проти України, або, навіть, намаганням принизити нашу державу.

Так доктор історичних наук, президент Українського Геральдичного товариства Андрій Гречило у розмові з ведучим телевізійного інформаційно-аналітичного альманаху «Історична Правда з Вахтангом Кіпіані» схарактеризував нову хвилю навколоісторичних дискусій з приводу доцільності «модифікації» прапора України.

Гречило став головним експертом чергового випуску «Історичної правди» 23 березня, головною темою якого є історія походження національного прапора України.

У другій частині програми глядачі почують розповідь про причини надпотужного юридичного статусу російського військового флоту у Криму. «Історична правда» проаналізує події з новітньої історії України (а саме з 90-их років), коли тривали переговори між керівниками Незалежної України з Кремлем про «тимчасове» перебування у Криму російського флоту. Безпосередні учасники цих подій згадують про перипетії перемовин і розповідають про очевидні прорахунки української сторони у цих переговорах, які, фактично, призвели до анексії Криму росіянами.

Єдиний у вітчизняному телепросторі інформаційно-аналітичний альманах «Історична Правда з Вахтангом Кіпіані» – щонеділі в ефірі каналу ZIK, о 22:05.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Волинській області ...

КОМЕНТАРІ