Міліція Львівщини вилучила кілька пістолетів, викрадених під час нападу на райвідділи

Міліція Львівщини вилучила кілька пістолетів, викрадених під час нападу на райвідділи

22.03.14 15:18 0 758
Два пістолета вилучили оперативники обласного УБОЗу. Ще кілька одиниць табельної вогнепальної зброї добровільно повернули самі громадяни. Правоохоронці закликають людей здавати зброю, яка знаходиться в них незаконно.

За словами т.в.о. начальника Управління карного розшуку ГУМВС України у Львівській області Сергія Богданова, 20 березня до правоохоронців надійшло повідомлення від особи, яка відмовилась назвати свої дані. Заявник повідомив, що у закинутому підсобному приміщенні знаходяться кілька пістолетів.

Члени слідчо-оперативної групи виїхали на вказане анонімом місце. Там вони та вилучили поліетиленовий пакет, в якому знаходились два пістолети Макарова та два магазина до них без набоїв.

Цього ж дня до львівських правоохоронців зателефонував ще один невідомий. Чоловік повідомив, що добровільно хоче здати пістолет, але відмовився називати свої дані. Він також повідомив про місце схованки зброї, де її й вилучили правоохоронці.

У результаті проведеної перевірки було встановлено, що виявлена зброя була викрадена з Галицького та Франківського райвідділів міліції Львова.

Тим часом оперативники Управління по боротьбі з організованою злочинністю ГУМВС України у Львівській області вилучили ще 2 пістолета Макарова. Ця зброя також була викрадена під час нападів на міліцейські відділки.

Правоохоронці нагадують, що громадяни, які добровільно звернулися до міліції з метою здачі зброї, боєприпасів, вибухових матеріалів та спеціальних засобів, які зберігаються в них незаконно, звільняються від кримінальної відповідальності.

У той же час носіння, зберігання, придбання, передача чи збут вогнепальної зброї, бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу відповідно до ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України караються позбавленням волі на строк до семи років.

ВЗГ ГУ МВС України у Львівській області,

прес-служба ГУБОЗ МВС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В ПОНЕДІЛОК У РІВНОМУ ...
Наступна новина: Чернігів: Координаційна ...

КОМЕНТАРІ