В Івано-Франківській області напередодні весняних канікул Державтоінспекція нагадала школярам про безпечну поведінку на дорозі

В Івано-Франківській області напередодні весняних канікул Державтоінспекція нагадала школярам про безпечну поведінку на дорозі

22.03.14 11:37 0 702
Працівники Державтоінспекції провели у загальноосвітніх школах, зокрема у Калуші уроки з безпеки дорожнього руху. З настанням весняно-літнього періоду, як правило частішають випадки дорожньо-транспортних пригод з участю дітей. Тому головною метою зустрічі з дітьми є нагадати як правильно вони мають поводити себе на дорогах, щоб не потрапити в складні ситуації.

А до нещасть в основному, призводить те, що діти часто забувають зняти навушники, коли виходять на дорогу, виїжджають із дворів на роликах, недотримуючись правил, а деколи і не знаючи їх, їздять на скутерах і потрапляють в аварії. Щоб цього не трапилося інспектори застерігають та на реальних прикладах наводять факти дитячої необережності, яка іноді стає фатальною.

Спілкуючись із дітками, інспектори вкотре переконуються в тому, що вони знають правила теоретично, інше питання чи практично їх дотримуються та чи вміють правильно поводитися на дорозі при виникненні аварійної ситуації. Про різні типові і виняткові ситуації намагаються обговорювати з дітьми інспектори важливо, щоб діти з усвідомленням та розумінням сприймали інформацію і, головне думали і дбали про власну безпеку.

Також під час проведення уроків з безпеки руху інспектори розповсюджують навчально-методичну літературу: листівки, плакати, дитячі розмальовки та світло-відбивні наліпки на портфелі. Ці посібники, які є засобами наочної агітації вчать як потрібно поводитися на дорозі та що забороняється пішоходам, велосипедистам, скутеристам в процесі дорожнього руху.

Прес-служба УДАІ УМВС в області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Херсоні та Миколаєві ...
Наступна новина: У Рівненській області в ...

КОМЕНТАРІ