На Львівщині тривають Тижні безпеки життєдіяльності

На Львівщині тривають Тижні безпеки життєдіяльності

22.03.14 16:48 0 817
Рятувальники продовжують навчати дітлахів правилам безпечної поведінки на випадок виникнення небезпечних подій в рамках проходження на Львівщині Тижнів безпеки життєдіяльності.

20 березня показовий День цивільного захисту пройшов у СЗШ № 7 м. Львова. Організаторами навчань є районний відділ освіти, управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту Львівської міської ради, Львівські міські курси цивільного захисту та Головне управління ДСНС України у Львівській області.

Упродовж дня тривав семінар з керівниками закладів освіти району, де мали змогу виступити як фахівці з питань цивільної оборони, так і просто всі бажаючі. Гості школи взяли участь у проведенні відкритих уроків. Тематика занять стосувалася таких важливих аспектів, як надання першої медичної допомоги, принципів безпеки життєдіяльності, дій населення під час виникнення надзвичайних ситуацій та виготовлення найпростіший засобів захисту органів дихання. Рятувальники розповіли дітлахам як користуватися первинними засобами пожежогасіння, наголосили на небезпеці спалювання сухої трави у весняно-літній період, та роз’яснили правила поведінки при виявленні вибухонебезпечних предметів.

По завершенню відкритих уроків директори шкіл обмінялися думками щодо побаченого та почутого. Начальник ДПРЧ-3 м. Львова Олександр Войтович поділився своїми враженнями від уроку в 2 класі: «Однозначно хочу похвалити роботу вчителя, яка зуміла, як фаховий педагог, згуртувати дітей та зацікавити. Вразила ініціативність учнів, кожен хотів дати відповідь на запитання, показати як він вміє виготовляти засоби захисту органів дихання та надавати першу допомогу. Дітки просто молодці».

Керівникам навчальних закладів розповіли про історію школи, ознайомили із небезпечними підприємствами, розміщеними поруч навчального закладу. Після цього персонал закладу продемонстрував відпрацювання дій керівного, командно-начальницького складу та учнів школи у надзвичайній ситуації за ввідними: «Хімічна небезпека» та «Радіаційна небезпека». Начальник цивільного захисту школи перевірила роботу пункту видачі засобів індивідуального захисту та вміння персоналу ними користуватися.

Школою пролунало застереження: « Увага всім! Пожежа у школі. Евакуація!». Після тривожного сигналу всі учні разом із вчителями покинули приміщення школи. Тривога була навчальною, але, за сприятливих погодних умов, продовження Дня цивільного захисту відбулося на шкільному майданчику. Тут учні змагалися у естафеті з елементами цивільного захисту та демонстрували дії пожежно-рятувальної, медичної ланок та ланки охорони громадського порядку.

Приємним сюрпризом для усіх учнів та гостей став приїзд рятувальників. Вони навчали дітлахів основам пожежної справи та розповіли про секрети бойової роботи. Учні із задоволенням оглянули пожежно-рятувальне спорядження та спецобладнання, яке використовують рятувальники під час небезпечних ситуацій. Кожен з школярів намагався одягнути справжню каску рятувальника чи сісти за кермо пожежного автомобіля. Вогнеборців просто засипали різноманітними запитаннями та розповідями про історії порятунку.

Багато хлопчаків поділилися з пожежниками своєю мрією – стати в майбутню рятувальником. Така зацікавленість з сторони молоді є надзвичайно приємною, і свідчить про важливість та потрібність професії вогнеборця у сучасному суспільстві.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ