У Львівській області Олег Панькевич наполягає на належному фінансуванні Меморіалу жертвам голодоморів

У Львівській області Олег Панькевич наполягає на належному фінансуванні Меморіалу жертвам голодоморів

22.03.14 12:45 0 673
Заступник Голови Всеукраїнського об'єднання "Свобода", народний депутат України Олег Панькевич звернувся до міністра культури України Євгена Нищука щодо належного фінансування Національного музею "Меморіал пам'яти жертв голодоморів в Україні". Свободівець зазначає, що кошти на діяльність меморіалу, що передбачені в цьогорічному бюджеті, становлять 11 відсотків від потреби.

Як зазначає народний депутат, до керівництва фракції ВО "Свобода" звернулися працівники Національного музею "Меморіал пам'яти жертв голодоморів в Україні" з приводу недостатнього виділення коштів з Державного б'юджету України на фінансування музею у 2014 році. Генеральний директор Національного музею В. Діденко повідомляє, що у б'юджетній пропозиції на 2014 рік музей запросив для забезпечення своєї діяльності мінімальну суму коштів у розмірі 2,53 млн грн, проте закладу було виділено всього 288 тис. грн, що становить 11% від потреби.

"Керівництво музею також пропонує відмовитися від надання платних послуг населенню, ініційованих Міністерством культури, оскільки це вкрай негативно впливає на імідж закладу. З огляду на те, що загалом на забезпечення функціонування музеїв та виставок національного значення у 2014 році з Державного б'юджету виділено більше коштів, ніж у 2013 році, працівники музею здивовані різким недофінансуванням їхнього закладу", – зазначив у зверненні Олег Панькевич.

Свободівець звертається до міністра з проханням перевірити факти, викладені у зверненні, та вжити відповідних заходів реагування для забезпечення належного фінансування Національного музею "Меморіал пам'яти жертв голодоморів в Україні".

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Посадовця ...

КОМЕНТАРІ