У Львівській області радехівська районна рада закликала засудити російську агресію

У Львівській області радехівська районна рада закликала засудити російську агресію

22.03.14 13:43 0 821
19 березня 2014 року Радехівська районна рада з ініціативи фракції ВО "Свобода" на сесії ухвалила заяву, в якій закликала світове співтовариство, органи державної влади, місцеве самоврядування та український народ дати рішучу відсіч агресору – Російській Федерації та відстояти суверенітет, територіяльну цілісність і соборність Української держави. Районна рада також заявляє, що не визнає легітимності так званого референдуму про статус Автономної Республіки Крим проведений 16 березня 2014 pоку.

В ухваленому документі депутати зазначають: "Ворожі дії Президента Росії Владіміра Путіна призвели до чергового випробування українців на міцність та силу духу. Заслані агенти російських спецслужб та підпорядковані їм місцеві провокатори в східних регіонах держави, хоч і не підтримані більшістю населення, проводять антиукраїнські акції, порушують громадський порядок, руйнують майно, загрожують органам державної влади та безпеці українських громадян. На територію України введено формування російської регулярної армії – вчинено акт прямої агресії проти незалежної держави.

Всупереч міжнародному праву в Автономній Республіці Крим проведено оперетковий псевдореферендум про "незалежність" півострова, а насправді – приєднання його на правах суб'єкта до Російської Федерації. Незважаючи на масові порушення та фальсифікації під час "голосування", Росія вже визнала "незалежний" Крим і готова анексувати українську територію.

Росія грубо порушила Статут ООН, Будапештський Меморандум про гарантії безпеки у зв'язку з приєднанням України до Договору про нерозповсюдження ядерної зброї 1994 p., міжнародні договори між Україною та Російською Федерацією. А рада Автономної Республіки Крим зневажила Конституцію України, Закон про Автономну Республіку Крим, Закон України "Про місцеве самоврядування в Україні".

Депутати Радехівської райради вважають, що на території Автономної Республіки Крим продовжують діяти Конституція України, українські закони та підзаконні акти органів державної та місцевої влади України; класифікує Російську Федерацію як агресора, який посягнув на суверенітет і територіяльну цілісність України; вимагає притягнути до міжнародної відповідальності очільників Російської Федерації, до кримінальної відповідальності – організаторів так званого референдуму щодо статусу Криму та усіх самопроголошених маріонеткових "правителів" Криму та інших територій України.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Хмельниччині герої не ...
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ