Звітують керівники комунальних підприємств Чернігівської міської ради

Звітують керівники комунальних підприємств Чернігівської міської ради

22.03.14 11:12 0 715
18 березня в Чернігівській міській раді звітувала перша четвірка керівників комунальних підприємств. У заслуховуванні звітів взяли участь перший заступник міського голови Микола Миргородський, заступники міського голови Володимир Кривенко, Віктор Бистров та Анна Романова, секретар міської ради Владислав Кухар, керівники профільних відділів та управлінь, представники депутатського корпусу міської ради та засобів масової інформації.

Начальник комунального шляхо-будівельного підприємства Олександр Шкурат коротко окреслив сферу відповідальності підприємства. Це 550 вулиць міста, загальною протяжністю 359,3 км.; 55,6 км зливової каналізації та 3,97 кмдренажу; очисні споруди зливової каналізації продуктивністю 5,3 тис. м3/добу; 4 мости та 2 шляхопроводи; 59 світлофорних об’єктів; близько 6 тис. дорожніх знаків; 14,6 км направляючого пішохідного огородження; 12,5 км транспортного огородження.

Він відзначив, що серед основних причин допущених за 2013 рік збитків (206 тис.грн.) – наявність значних сум дебіторської заборгованості, яка виникла через кризу неплатежів, а також витрати на ремонт і обслуговування застарілої техніки. Умовою підвищення ефективності роботи підприємства у 2014 році керівник вбачає планування капітальних ремонтів дорожнього покриття та оновлення парку техніки.

Збитки 80 тис.грн. за результатами року виникли і на КП «Дільниця з контролю за благоустроєм міста». За словами керівника підприємства Артема Стаха, це сталося через непланові витрати на утримання об’єкту комунальної власності. Крім того, витратною є служба з контролю за благоустроєм та екологічною безпекою міста, однак саме вона виконує головне завдання – боротьбу з порушеннями в сфері благоустрою. У структурі доходів найбільшу частку становлять доходи від розміщення рекламоносіїв – 909 тис.грн., видачі ордерів на знесення аварійних дерев – 623 тис.грн., виконання землевпорядних робіт – 565 тис.грн.

Діяльність КП "Спеціалізований комбінат комунально-побутового обслуговування" міської ради спрямована на надання ритуальних послуг, перелік яких становить уже понад 100 видів. Утримується на балансі підприємства 11 кладовищ. За 2013 рік виконано 2778 захоронень, мінімальна вартість одного захоронення становить 1049 грн. Чистого прибутку «Спецкомбінат» отримав 607 тис.грн., до бюджету міста сплачено 158 тис.грн.

КП "Чернігівбудінвест" виконує функції замовника будівництва об'єктів, фактично супроводжуючи об'єкт від виділення земельної ділянки під забудову до введення його в експлуатацію. За інформацією начальника підприємства Віталія Собиченка, протягом звітного періоду для виконання будівельних робіт у місті залучено більше 65 млн. грн. коштів інвесторів. Понад 1,1 млн.грн. підприємство сплатило податків і зборів, зокрема, 11 тис.грн. – податку на прибуток.

За результатами розгляду звітів комісією з аналізу фінансово-господарської діяльності підприємств комунальної власності прийнято рішення роботу підприємств у 2013 році визнати задовільною, крім КП «Чернігівбудінвест», щодо якого члени комісії висловили зауваження і внесли пропозицію заслухати безпосередньо профільного заступника.

Про це повідомили у відділі зв’язків з громадськістю Чернігівської міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Начальник УМВС в ...

КОМЕНТАРІ