Житомирщина: рятувальники застерігають мешканців області щодо дотримання правил пожежної безпеки під час прибирання присадибних ділянок та відпочинку на природі

Житомирщина: рятувальники застерігають мешканців області щодо дотримання правил пожежної безпеки під час прибирання присадибних ділянок та відпочинку на природі

22.03.14 08:48 0 665
Незважаючи на застереження фахівців Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Житомирській області, у весняний період продовжують мати місце випадки пожеж, пов’язаних із недотриманням правил пожежної безпеки, зокрема, під час прибирання присадибних ділянок приватного сектору від залишків сухого листя, гілок дерев та сміття, а також при відпочинку на природі.

На жаль, населення не усвідомлюють у повній мірі усієї небезпеки, до якої можуть призвести їхні дії. При спалюванні трави, сміття, відходів на присадибних ділянках виникає загроза перекидання вогню на житлові будинки, гаражі, садові будиночки, сараї тощо. Нерідко, здавалося б, нешкідливе спалювання сміття обертається серйозними матеріальними збитками. Крім того, у результаті спалювання різних видів відходів, сухої трави повітря стає важким і гірким, внаслідок чого збільшуються випадки захворювання дихальних шляхів.

Теплі погодні умови сприяють відпочинку на природі. Більшість людей прямують за місто, на дачу, до води, у ліс. На жаль, під час відпочинку громадяни забувають про правила безпечної поведінки у лісі, на природі, тим самим, спричиняючи загорання.

Рятувальники закликають мешканців та гостей області неухильно дотримуватися правил пожежної безпеки під час відпочинку на природі, особливо у лісових зонах. Джерелом пожежі у лісі може стати необачно кинутий сірник або недопалок. Вибирати місце для вогнища потрібно подалі від дерев та кущів, обладнувати його. Ніколи не можна залишати вогнище без нагляду. Не загашене полум’я може стати причиною масштабної лісової пожежі!

Також, небезпеку може створити просякнута мастилом, бензином, гасом чи іншою пально-мастильною речовиною ганчірка. Пожежу може спричинити навіть заправка паливного баку машини при працюючому двигуні. А залишена на сонячній галявині порожня скляна пляшка чи уламок скла, фокусуючи сонячне проміння, здатні спрацювати як запалювальні лінзи. Це призводить до самозагоряння лісової підстилки, а у результаті і самих лісових масивів.

Шановні громадяни! Бережіть «зелені легені» планети від пожеж! Веселого і, головне, безпечного вам відпочинку!

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: У Києві впав баштовий кран: ...

КОМЕНТАРІ