Тернопільська, Київська, Волинська і Львівська області стануть першопрохідцями у побудові нової міліції

Тернопільська, Київська, Волинська і Львівська області стануть першопрохідцями у побудові нової міліції

22.03.14 15:06 0 719
У Міністерстві внутрішніх справ України презентували нову кадрову комісію МВС за участі Міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова. Під час брифінгу фахівці розповіли якими саме якостями повинен бути наділений майбутній керівник правоохоронного органу, які критерії відбору будуть висуватися до кандидата та якими будуть етапи відбору.

«Ми мали досвід початку тотальної зміни кадрів у системі МВС і пробували різні моделі за ці три тижні. Ми відчували колосальний тиск з боку лобістів, тиск з боку суспільства, різних точок зору та інших складових, - зазначив Арсен Аваков. - В умовах нового інформаційного суспільства й в умовах необхідних тотальних замін на всіх рівнях, МВС розуміє, що процеси повинні бути не поверхневими, а глибинними. Ми прийшли до розуміння того, що необхідно впровадити нову модель кадрових змін за участю громадян».

Усі раніше призначені керівники обласних управлінь міліції та ДАІ будуть звільнені з посад і перейдуть в статус виконуючих обов’язки. Кадрова комісія МВС разом із представниками громадськості буде аналізувати роботу керівників на місцях, формувати пропозиції та подавати їх на розгляд Міністрові внутрішніх справ України.

Новообраний комітет та громадськість спільно з фахівцями Міністерства проводитимуть публічний відбір кандидатів на зайняття вакантних та новостворених посад.

За словами Першого заступника Міністра внутрішніх справ Володимира Євдокимова, критерії, за якими буде проводиться відбір керівників: наявність вищої освіти за фахом (магістр або спеціаліст), стаж роботи на посадах керівного рівня не менш чотирьох років, наявність післядипломної освіти. Також кандидати на посаду будуть проходити відповідні тестові завдання.

«Тести знаходяться в електронному вигляді, тому відповіді підробити не можливо. Ті, хто пройдуть тестування, їх кандидатури будуть розглядатися в подальшому на кадровій комісії», - зазначає Володимир Євдокимов.

Громадський діяч Єгор Соболєв зазначив, що Київська, Волинська, Львівська і Тернопільська області стануть першопрохідцями у побудові нової міліції: «Ми сподіваємося, що громада та актив зможуть вибрати собі керівників, яким вони довіряють».

«Ключові критерії, за якими ми будемо відбирати кандидатів - це ефективність та здатність працювати ефективно, компетентність – здатність працювати компетентно, можливий кредит довіри та підтримка громадськості, - зазначив Арсен Аваков. - Перед нами стоїть дуже важлива задача, запустити процес змін і не втратити керованість. Процес перебудови буде проходити в найкоротші терміни, про які громадськість буде своєчасно поінформована».

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ