У Тернополі презентували ілюстрований альманах "У камені, бронзі, граніті"

У Тернополі презентували ілюстрований альманах "У камені, бронзі, граніті"

22.03.14 08:40 0 720
"У камені, бронзі, граніті" - альманах під такою назвою презентували в краєзнавчому музеї Тернополя. Присвячений він 200-річчю від дня народження Тараса Шевченка.

На урочистостях побував голова Тернопільської облдержадміністрації Олег Сиротюк та голова облради Василь Хомінець. Приїхав на презентацію і поет, голова Комітету з Національної премії України імені Тараса Шевченка у 2005-2008 роках Роман Лубківський.

Як каже керівник області, ми живемо в складних умовах, в час випробувань і ми повинні робити відповідальні кроки, чинити правильні діє заради своєї землі та нації. Ми не маємо права відступати та зневірятися, ми не можемо бути слабодухими.

"Ми нащадки своїх батьків-прадідів, ми нащадки Шевченка, які повинні розуміти, що наше завдання - зберегти державу та націю, згуртувати сили та відродитися у теперішніх умовах, - заявив Олег Сиротюк. - Я хочу подякувати усім, хто долучився до цього творчого доробку, усім, хто приклав руку до альманаху, який ми передаватимемо поколіннями. Для кожного з нас Шевченко повинен бути орієнтиром, символом та пророком, який надихатиме на боротьбу за інтереси українців на своїй землі".

До альманаху увійшли пам’ятні місця, пов’язані з перебуванням на Тернопільщині Тараса Шевченка, тут є світлини з фаховим описом монументів, меморіальних таблиць, встановлених у нашому краї задля вшанування пам’яті Великого Кобзаря та з нагоди 200-річчя від дня його народження.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ