Жителі Тернопільщини здали понад півсотні одиниць зброї та 14 тисяч набоїв

Жителі Тернопільщини здали понад півсотні одиниць зброї та 14 тисяч набоїв

22.03.14 16:46 0 771
Тернопільські міліціонери підбили підсумки заходів добровільної здачі зброї. Як відомо, під час проведення цієї загальнодержавної операції громадяни мали можливість добровільно здати зброю, набої та вибухові речовини, і тим самим уникнути кримінальної відповідальності.

Підсумки операції свідчать: мешканці області все ще зберігають у себе небезпечні речі. Під час місячника було здано 58 одиниць зброї. Серед зданого: 35 мисливських гладкоствольних рушниць, 8 одиниць холодної зброї та 14 взірців іншої.

У підрозділи міліції люди несли не тільки стволи, а й боєприпаси. Організований місячник дав можливість зібрати понад 14 тисяч набоїв.

Багато громадян, дізнавшись про місячник добровільної здачі зброї, поспішали до райвідділів. Так, у Збаражі дирекція профтехучилища скористалася можливістю та здала понад 14 тис. боєприпасів, які рахувалися за навчальним закладом.

Варто нагадати, що незаконне зберігання зброї, боєприпасів, вибухівки – це злочин, за який законом передбачена кримінальна відповідальність. Добровільна здача звільняє від покарання. До слова, якщо громадянин у вказаний термін здав до органів внутрішніх справ мисливську вогнепальну, холодну, газову зброю, то в подальшому він має можливість, після оформлення відповідних документів, зареєструвати її в особисту власність.

Сектор зв’язків з громадськістю

УМВС України в Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: На Львівщині тривають Тижні ...

КОМЕНТАРІ