Вертикальні стратегії локального пошуку

Вертикальні стратегії локального пошуку

22.03.14 07:52 0 1507
Напередодні святкових вихідних днів Білл Славському розмістив цікавий пост у своєму блозі. Він стверджує, що завдяки особливостям онлайнового пошуку локальний пошук стає все більш ефективним. Це можна помітити виходячи з того, скільки уваги приділяють регіонах пошукові системи Google (Google Local), Yahoo! (Yahoo! Local), Microsoft (Windows Live Local) і з недавнього часу ще й Ask (AskCity).

Семенов А. И. - працівник інтернет-агентства Webformula, що займається розробкою сайтів розкаже нам трішки про вертикальний пошук. Він вважає, що реальні можливості з інформаційного оснащенню регіонів полягають у вертикальній сегментації. Дійсно, в останні роки наростаюча вертикалізація показує гарні результати по впровадженню та розвитку багатьох успішних вертикальних каталогів, таких як Zillow і Trulia в системі нерухомості та мови об'єктно- орієнтованого проектування, а також LiveDeal в системі класифікації. Така "вертикалізація" локального пошуку була популярною темою в огляді The Kelsey Group, який був проведений минулого місяця.

До переваг стратегії вертикального пошуку відносять створення поліпшеної бази даних, яка збільшує ймовірність отримання користувачем найбільш релевантних результатів пошуку в цікавить його категорії (виходячи з присутності ключових слів на першій сторінці знайденого сайту). Підвищення релевантності веде до більш частого відвідування сторінок і, відповідно, збільшує кількість покупок, здійснених на цих сайтах. Деякі локальні каталоги товарів, такі як NearbyNow, цінують ці переваги, оскільки покупець, який шукає, наприклад, "сонячні окуляри" в системі локального пошуку, з більшою ймовірністю робить запит з метою їх реальної покупки. Порівняйте з пошуком в Google, де наміри користувачів не так вже очевидні (вони можуть знаходитися в роздумах, на початковій стадії прийняття рішення про покупку, і в кінцевому підсумку, тільки замислюватися про угоду з вами).

Таким чином, вертикальний пошук може виявитися корисним, однак він також має ряд своїх недоліків. Переваги користувачів розрізняються по вертикальних категоріям, тому для отримання оптимального результату до них повинні застосовуватися різні критерії та інтерфейси. Ці проблеми найчастіше зустрічаються у вищеназваних пошукових гігантів при запитах локальних товарів. Пропозиції регіонального пошуку впираються в інтерфейс карти, однак карта не завжди релевантна в деяких категоріях.

Карта, на якій зображено розташування людей, що займаються благоустроєм ландшафтів, не так корисна, як карта з місцем розташування місцевих кінотеатрів. Однак зображення поверхні карти переважає в пошукових результатах обох категорій (і всіх інших) в Google Local, Yahoo Local і т.д. Для людей, що займаються ландшафтом, водопровідників, покрівельників та інших обслуговуючих категорій працівників огляди користувачів або рекомендації тут будуть просто незамінні.

Поки ще існує багато проблем, пов'язаних із встановленням цих критеріїв і різних інтерфейсів по вертикальних категоріям. З тією ж проблемою стикаються компанії, що займаються складанням " Жовтих сторінок" в Інтернеті, такі як yellowpages.com. Більш дрібні вертикальні гравці можуть тим часом набиратися досвіду і придивлятися до запитів різних категорій, але вони не можуть піднятися до такого ж рівня, як Google або Yahoo!

Можливо, найкращим рішенням було б створення стратегії "дому брендів", яка звела б разом під одним дахом багато окремі вертикальні бренди. Група венчурних проектів онлайнових класифікованих ресурсів (cars.com, apartments.com, HomeGain) в якійсь мірі домоглася цього. Але деякі вважають, що повільна натура власників друкованих видань (Belo, Gannett, McClatchy, Tribune and Washington Post ) стримує потенціал розвитку цього консорціуму.
Источник: http://webformula.pro
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)

КОМЕНТАРІ