У Львівській області у Стрию правоохоронці та активісти Самооборони спільно патрулюють нічне місто

У Львівській області у Стрию правоохоронці та активісти Самооборони спільно патрулюють нічне місто

23.03.14 18:53 0 865
З метою попередження злочинних проявів у громадських місцях та на вулицях міста, вдосконалення організації охорони громадського порядку та безпеки громадян, стабілізації оперативної обстановки правоохоронці Стрийщини проводять оперативно-профілактичні заходи «Нічне місто».

У проведенні цих заходів активну участь беруть активісти Народної самооборони – разом з працівниками міліції патрулюють вулиці, охороняють громадський порядок. Перед чергуванням керівництво міськвідділу міліції проводить інструктаж, під час якого учасникам нарядів доводить оперативну обстановку, націлює на пошуковий характер несення служби, наголошує на суворому дотриманні законності, мір особистої безпеки та ввічливого ставлення до громадян.

На патрулювання вулиць міста Стрия виходять від 4 до 9 нарядів, в тому числі автопатруль ДАІ. Місто Моршин також патрулюють спільні наряди працівників міліції та представників громадськості. Спільні наряди несуть службу з 20 години до 6 години ранку.

Керівництвом міськвідділу міліції було прийнято рішення про патрулювання вулиць спільними нарядами у вечірній і нічний час, так як переважна більшість кримінальних та адміністративних правопорушень вчиняється саме у цю пору доби. Зусилля цих нарядів спрямовуються на попередження вуличної злочинності, зменшення кримінальних правопорушень, що посягають на власність.

Наразі вже є певні результати такої співпраці: стабілізовано оперативну обстановку на території обслуговування, учасниками спільних нарядів виявлено низку правопорушень.

Зокрема, 11 березня близько 23 години під час несення служби учасники нарядів у одному з підвальних приміщень, що знаходиться у спальному мікрорайоні міста, виявили паперовий згорток з невідомою речовиною рослинного походження. Дану речовину скеровано для проведення експертизи в НДЕКЦ при ГУМВС України у Львівській області. В цей час у цьому приміщенні знаходилися троє підлітків, котрі проживають у цьому мікрорайоні. Відомості про подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за попередньою правовою кваліфікацією – ст. 309 Кримінального кодексу України ( Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту). За даним фактом слідчі Стрийського міськвідділу міліції розпочали досудове розслідування.

Ольга Марцинюк,

помічник начальника Стрийського МВ
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Прокуратура Грузії хоче ...
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ