Шахраї спустошують рахунки жителів Тернопільщини

Шахраї спустошують рахунки жителів Тернопільщини

23.03.14 11:25 0 784
Практично кожна друга людина користується кредитними чи зарплатними банківськими картками. Якщо раніше вважалося, що носити з собою пластикові картки значно безпечніше, ніж тримати кругленьку суму в гаманці, то ситуація абсолютно протилежна. Шахраї рухаються в ногу з технологічним прогресом, навчилися вони спустошувати чужі рахунки на відстані.

Крадуть у найрізноманітніші способи. Від створення фіктивних Інтернет-магазинів, де люди, купуючи такі ж самі фіктивні товари, залишають реквізити своєї картки, а там, вже як мовиться, справа техніки.

60-річна жителька Борщівщини мала шанс вберегти свої гроші, однак злегковажила елементарними правилами фінансової безпеки. Відтак втратила п’ять тисяч гривень.

Як розповіла міліціонерам потерпіла, напередодні у неї виникли проблеми із рахунком, принаймні, так їй по телефону сказала співробітниця банківської установи. Незнайомка запропонувала негайно усунути негаразди. Для цього попросила клієнтку назвати номер картки та пін-код до неї. Довірлива пенсіонерка так і зробила. А вже через декілька хвилин їй на мобільний прийшло повідомлення про зняття коштів з картки.

Від подібного роду шахраїв потерпіла й тернополянка. Жінка хотіла через мережу продати плаття, а позбулася грошей з банківської картки.

Тернополянка розмістила оголошення на одному із популярних сайтів. Товаром зацікавилися. Аби здійснити розрахунок, продавець повідомила покупцеві номер кредитної картки. Та замість домовленої суми отримала повідомлення, що з її рахунку знято шістсот гривень.

Наразі правоохоронці встановлюють осіб, причетних до шахрайств, а громадян застерігають: якщо від вас вимагають надати конфіденційні дані, на кшталт пін-коду, одразу кладіть слухавку. Пам’ятайте: представники банків ніколи не телефонують до клієнтів із проханням назвати пін-код картки.

Тим, хто торгує в мережі, варто встановити ліміт на зняття коштів із картки. У такому разі, якщо шахраям вдасться «зламати» доступ до рахунку, ви не втратите значної суми. Або ж оформити для таких потреб окрему картку, на якій зберігати мінімальну кількість грошей.

Сектор зв’язків з громадськістю

УМВС України в Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Інформація корпункту ...

КОМЕНТАРІ