На Львівщині прихистили майже двох тисяч кримчан

На Львівщині прихистили майже двох тисяч кримчан

23.03.14 15:35 0 789
Львівщина дала прихисток майже двом тисячам кримчан. Водночас є можливість найближчим часом розмістити в санаторно-оздоровчих закладах та приватних помешканнях ще дві тисячі осіб. Про це 22 березня, повідомила голова Львівської облдержадміністрації Ірина Сех під час зустрічі із заступником голови Меджлісу кримськотатарського народу Асланом Умеровим.

У розмові також взяли участь голова Львівської обласної ради Петро Колодій та представник Меджлісу Алі Бекаєв.

Ірина Сех зазначила, що на Львівщину приїжджають переважно родини з маленькими дітьми, які потребують особливої уваги. «Майже 60 маленьких кримчан навчаються в загальноосвітніх та спеціалізованих школах, дев’ятеро – в дитсадках. Сім’ї отримують медичне забезпечення, там, де є немовлята, – працює патронатна служба. Є в нас і поповнення – 14 березня кримчанка Віляна Хайбуліна у Дрогобицькому пологовому будинку народила дівчинку», - сказала голова ОДА.

Ще шестеро кримчанок – на обліку в жіночій консультації у зв’язку з вагітністю. Двоє жінок на останніх місяцях вагітності, під наглядом лікарів.

«Намагаємося допомогти кримчанам у вирішенні їхніх проблем. Це, зокрема, питання збереження громадянства України, переоформлення та збереження особистого майна і нерухомості, тимчасова реєстрація на Львівщині, продовження навчання у вищих навчальних закладах. Для допомоги у вирішенні цих питань залучено підрозділи облдержадміністрації», – зазначила Ірина Сех.

Аслан Умеров висловив вдячність усіх, хто допомагає його землякам та повідомив, що у Львові працюватиме координатор від Меджлісу Алі Бекаєв.

«Найважливіше для нас на цей момент – це безпека кримських татар. А наша мета – повернення на рідну землю», – наголосив Аслан Умеров.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Кримські татари в ...
Наступна новина: В Чернігівській області ...

КОМЕНТАРІ