Малий готель як сервіс і бізнес

Малий готель як сервіс і бізнес

23.03.14 12:36 0 1225
Павлов А. Н. - співробітник Premier Palace Hotel, яка пропонують гостинничні номери в центрі Києва: http://www.premier-palace.com/ru/about/our-locatio розповість нам про проблеми готельного бізнесу. Одна з головних проблем малих готелів - забезпечення постійного потоку клієнтів. Поки основним способом заявити про себе залишаються Інтернет та спеціальні інформаційні довідники.

Для роботи покоївки висока кваліфікація не потрібна, а от управлінню готелем потрібно вчитися. Зараз у більшості навіть профільних вузів і факультетів навчальні курси часто відірвані від практики і читаються непрофесійно. Бракує якісних навчальних посібників і практичних знань по «гостинності»

Приватні інвестори готові сьогодні витрачати на будівництво нових готелів або придбання вже діючих все більш вражаючі суми. Хоча, що приховувати, готельний бізнес становить інтерес, насамперед для тих, хто прагне вкласти кошти в нерухомість - швидкість окупності проекту відіграє далеко не першорядну роль.

Досвід показує, що орендні відносини - не кращий вибір для малого готелю. При зміні власників дуже часто змінюються не тільки орендні ставки, а й самі погляди господарів на готельний бізнес. У результаті господарям готелів замість роботи з клієнтами доводиться витрачати час на залагодження розбіжностей.

Будівництво нової будівлі на ринку регіонального малого готельного бізнесу - рішення досі непопулярне. По-перше, місць під забудову в центрі великих міст з видом з вікна на архітектурні пам'ятки часто немає фізично. Так що нерідко мала готель являє собою сьогодні невелику частину діючого або колишнього гуртожитку, підвальне приміщення, або кілька квартир, розташованих на одній сходовій площадці або декількох поверхах. Рідше - це частина житлового будинку або окремо стоїть.

Наприклад, найпоширеніший в Києві варіант створення малого готелю - це покупка комунальної квартири (або декількох таких квартир). Квартири розселяються і ремонтуються - в одній квартирі створюється від 6 до 8 номерів. Звичайні квартири для створення готелів менш зручні - їх, як правило, доводиться піддавати переплануванні, що вимагає додаткових інженерних узгоджень з БТІ. Розраховувати загальні витрати проекту потрібно виходячи з вартості квартири (у Києві - від 1000 доларів за 1 кв. м) і вартості ремонту, а також необхідної перепланування.

Обстановка і меблювання, електрична проводка, сантехнічне та інше обладнання обійдеться ще приблизно в 250-300 доларів в розрахунку на 1 кв. м.

Взагалі кажучи, відповідно до чинного законодавства готель обов'язково повинна розташовуватися в нежитловому приміщенні і відповідати ряду вимог СЕС, пожежного нагляду та стандартам безпеки, встановленим МВС. Вона повинна мати близько трьох десятків сертифікатів, які потрібно регулярно підтверджувати. Але, за словами учасників ринку малого готельного бізнесу, сертифікація є сьогодні вже не проблемою і «адміністративної перепоною», а необхідним заходом, що гарантує якість обслуговування і безпека постояльців малих готелів. У кожному регіоні оцінкою якості обслуговування готелів займаються місцеві сертифікують організації.
Источник: http://www.premier-palace.com/ru/about/our-location
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Кваша здобув бронзу в ...
Наступна новина: Кубок Гагаріна. Донбас ...

КОМЕНТАРІ