Парадокс Трійці

Парадокс Трійці

23.03.14 22:06 0 4238
Трохи відволікаючись від Старого заповіту. Як ми вже бачили в попередніх статтях, Бог встановлює для євреїв норми і правила, в яких ретельно, до найдрібніших подробиць прописано, як євреям жити, що їсти, регламентуються взаємовідносини між людьми і людьми з самим Богом. Ці норми і правила і склали основу іудаїзму.
Євреї, за своїм звичаєм, швидко забувають всі ці настанови, віддаються блуду, поклонінню золотому теляті.
Бог для порятунку, повернення євреїв на шлях істинний відправляє на Землю свого сина. Причому син не просто з'являється на Землі, а народжується в бідній єврейській родині. Нещасна (не дай Бог іншим матерям пережити випробування, що випали на її долю) жінка Марія в результаті непорочного зачаття народжує хлопчика Ісуса. Ісус зростає і поводиться, як звичайна людина і тільки у віці тридцяти років усвідомлює себе божим сином і починає проповідувати. Але проповідує Ісус зовсім не те вчення, яке дав євреям сам Господь, а інше, з якого згодом утворилася християнська віра. Ортодоксальні юдеї, первосвященики, та й більшість євреїв були обурені і виступили категорично проти цього вчення. Уявіть, що ваш друг дитинства, сусід в тридцятирічному віці раптом оголошує себе сином Бога і починає проповідувати нетрадиційну, а іншу релігію, скандалить в храмах, громить церковні лавки. Усюди його супроводжує банд компанія з дванадцяти мужиків різного віку і одна повія. Що з ним буде?
Бог вибрав для свого сина найкоротший, найвірніший шлях на Голгофу. При цьому Ісус поводиться, як абсолютно самостійна, незалежна особистість, але як звичайна людина, з невеликими завихреннями у свідомості. Ісус, як звичайна людина страждає, сумнівається, його долає страх за своє життя. Але він героїчно терпить всі знущання, тортури і стійко приймає смерть на хресті, за що йому щира уклін. Бог не кидає свого сина, оживляє і підносить на небо.
Тепер подивимося на ці події через призму вчення про святу Трійцю.

По матеріалам http://eresiy.blogspot.ru/2014/01/blog-post.html
Источник: http://eresiy.blogspot.ru/2014/01/blog-post.html
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Через події в Криму ...
Наступна новина: АТР Маямі. Долгополов ...

КОМЕНТАРІ