Рятувальники та працівники лісового господарства провели спільні рейдові перевірки щодо запобігання виникнення пожеж у природних екосистемах Житомирщини

Рятувальники та працівники лісового господарства провели спільні рейдові перевірки щодо запобігання виникнення пожеж у природних екосистемах Житомирщини

24.03.14 08:56 0 787
Житомирська область – одна з небагатьох, яка на третину складається з лісів і, які є одним з найбільших багатств нашого краю. Загальна площа лісових насаджень становить близько 1 млн. га.

Під час підвищення температури повітря небезпека загоряння лісових насаджень зростає. Втім, коли пожежі на відкритому просторі, зазвичай закінчуються, коли згорає джерело вогню, то у лісах все набагато складніше. Адже полум’я при сухій погоді дуже швидко перекидається з одного дерева на інше, що стає загрозою масштабної пожежі, яка згодом охоплює величезні площі.

З початку поточного року в екосистемах Житомирщини вже зареєстровано 45 пожеж. Вогнем пройдено понад 100 га площі. Оскільки останнім часом спостерігатиметься підвищення температури, рятувальники області посилюють роботу з населенням області у даному напрямку.

Наскільки дотримуються громадяни правил пожежної безпеки під час відпочинку на природі – перевірили співробітники Управління ДСНС України у Житомирській області спільно з працівниками лісового господарства. Рятувальники та лісівники тісно співпрацюють щодо попередження пожеж в екосистемах. З початком вогненебезпечного періоду у лісах області встановлюються шлагбауми, які обмежують в’їзд автотранспорту на територію лісових масивів. Співробітники обласного управління лісового та мисливського господарства постійно перевіряють ліс на предмет відсутності джерел вогню.

Протягом всього пожежонебезпечного періоду рятувальники спільно з лісівниками проводять такі рейдові перевірки для попередження лісових пожеж. Останніми складаються протоколи про адміністративні порушення, пов’язані з недотриманням правил пожежної безпеки під час відпочинку у лісі.

Сьогоднішній рейд порушників не виявив. Люди, що відпочивали у лісі, розпалювали вогонь з дотримання усіх правил та вимог пожежної безпеки, а деякі просто прогулювалися.

«Досі я не дуже акцентував свою увагу на застереження у пресі, – ділиться своїми враженнями відпочиваючий. – Проте, після шньої зустрічі з рейдовою групою та почутої сумної статистики змусило мене замислитись над багатьма речами. Думаю, відтепер прислуховуватимусь до рекомендацій фахівців та буду більш обачнішим».

Рейдова група ще раз нагадала відпочиваючим правила безпечної поведінки у лісі та вручила пам’ятки з короткими застереженнями.

У свою чергу Управління ДСНС Житомирщини звертається до всіх мешканців та гостей області. Дотримуйтесь елементарних правила поведінки у лісі:

- перед розпалюванням багаття необхідно облаштувати місце для вогнища, для цього необхідно обрати територію подалі від дерев та розчистити її від сухої трави. Біля багаття необхідно мати певну кількість води або піску, щоб у разі розповсюдження полум’я можна було б його відразу ж загасити;

- полум’я не робіть занадто великим, тому що можна пошкодити розташовані поблизу дерева, а також може виникнути пожежа;

- після відпочинку ретельно загасіть багаття, поливши його водою або засипавши землею.

Якщо ми будемо уважними та обережними, то захистимо себе й природу від втрат!

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Останній свідок ...
Наступна новина: Суд посадив очільника НАК ...

КОМЕНТАРІ