На Тернопіллі знешкоджено 4 вибухонебезпечних предмети

На Тернопіллі знешкоджено 4 вибухонебезпечних предмети

24.03.14 09:09 0 772
21 березня о 14:45 групою піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спеціального призначення знешкоджено 4 вибухонебезпечних предмети: 2 артилерійські снаряди калібру 152 мм та 2 мінометні міни калібру 88 мм часів Другої Світової війни. Вибухонебезпечні предмети були виявлені в селі Теофіпілка Козівського району місцевими жителями, під час проведення господарських робіт.

Загалом з початку 2014 року на території Тернопільської області піротехніками ДСНС знешкоджено 46 вибухонебезпечних предметів.

Аби не трапилося біди, Управління ДСНС в чергове нагадує правила, які можуть вберегти життя людей:

Якщо ви виявили предмет, що ззовні нагадує боєприпас, або викликає підозру – не торкайтесь його. Рішення про подальшу долю підозрілої знахідки та ступінь її небезпеки можуть визначати тільки кваліфіковані фахівці – професійні піротехніки.

Місце знахідки варто обгородити, щоб ніхто не зміг на неї випадково наткнутися. Слід припинити будь-які сільськогосподарські чи інші роботи на цій ділянці. Про підозрілий предмет необхідно терміново повідомити рятувальників, зателефонувавши за номером «101». Дзвінки з мобільного на короткий номер є безкоштовними. У нагоді також стануть й представники органів місцевого самоврядування, які мають відповідні інструкції з цивільного захисту населення в умовах виникнення надзвичайних ситуацій.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Криму людей почали ...

КОМЕНТАРІ