Свободівці взяли участь в двадцятитисячній Хресній дорозі, яка пройшла вулицями Львова

Свободівці взяли участь в двадцятитисячній Хресній дорозі, яка пройшла вулицями Львова

24.03.14 17:52 0 778
23 березня 2014 року свободівці – голова Львівської облдержадміністрації Ірина Сех, голова Львівської обласної ради Петро Колодій, секретар Львівської міської ради Василь Павлюк, депутати обласної та міської рад взяли участь у молитовній хресній ході вулицями Львова, яку цьогоріч було присвячено вшануванню пам'яті Митрополита Андрея Шептицького та 25-ій річниці виходу УГКЦ з підпілля. У процесії взяло участь щонайменше 20 тисяч осіб.

Процесія вирушила від храму Святого архистратига Михаїла, а закінчилася біля Архикатедрального собору Святого Юра.

Виступаючи перед громадою, Ірина Сех зазначила, що багатолюдність цього зібрання свідчить про те, що українці, як ніколи, потребують молитви та Господнього благословення.

" ми згадували українських мучеників за віру, які загинули в часи режиму. Водночас болить незагоєна рана від загибелі наших хлопців-майданівців, які також були нескореними і віддали своє життя за перемогу добра. Хочу подякувати всім причетним до перемоги Революції гідності – священикам, які молилися і охороняли Майдан, матерям, які відпускали своїх синів, знаючи про небезпеку, медикам, самооборонівцям", – зазначила Ірина Сех.

Голова ЛОДА наголосила, що зараз українці переживають піст, готуючись зустріти радість Великодня.

"З вірою в перемогу добра над злом, правди над кривдою ми зустрінемо Воскресіння Господнє та відродження України", – зазначила Ірина Сех.

Особливістю цьогорічної ходи було те, що хрест почергово несли активісти Майдану, сотники, автомайданівці, представники медичної служби Майдану. До них долучалися представники влади, студенти, священики та монахи.

Під час зупинок семінаристі читали тексті духовних розважань, уривки з творів Митрополита Андрея та спогади про життя та мучеництво блаженних УГКЦ, зокрема про отця Омеляна Ковча, владику Миколая Чарнецького, отця Миколи Конрада та інших.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: У Львові працівники ДАІ ...

КОМЕНТАРІ