Чернівецька область: протягом останніх трьох діб виникло 18 пожеж, у 12 випадках горіла суха трава

Чернівецька область: протягом останніх трьох діб виникло 18 пожеж, у 12 випадках горіла суха трава

25.03.14 12:12 0 687
22 березня у селі Годилів Сторожинецького району на відкритій території виникло загорання сухої трави. Через сильний вітер вогонь швидко поширювався по території. Рятувальники групи пожежогасіння аварійно-рятувальної частини аварійно-рятувального загону спеціального призначення Управління ДСНС України у Чернівецькій області відразу виїхали за місцем виклику. Вогнеборці за лічені хвилини локалізували пожежу, не допустивши подальшого поширення полум’я, а в подальшому повністю ліквідували пожежу. Загальна площа пожежі склала 5 га.

23 березня у селі Глинниця Кіцманського району горіла суха трава на відкритій території. Внаслідок сильного вітру, який сприяв поширенню пожежі, вогонь перекинувся на житловий будинок місцевого мешканця. Також існувала загроза розповсюдження полум’я на поруч розташовану господарську будівлю. Черговий караул Державної пожежно-рятувальної частини № 9 міста Кіцмань та місцева пожежна охорона села Драчинці, які виїхали на місце події, локалізували пожежу у тих межах, у яких застали на момент прибуття. В подальшому пожежа була повністю ліквідована. Вогнем знищено покриття житлового будинку, речі домашнього вжитку. Завдяки оперативним діям бійців ДСНС від знищення вдалося врятувати житловий будинок та господарську будівлю.

Протягом останніх трьох діб у Чернівецькій області виникло 18 пожеж, у 12 випадах вогнем була охоплена суха трава. Працівники пожежно-рятувальних підрозділів Управління ДСНС України у Чернівецькій області на пожежах врятували від знищення 8 будівель та 1 автомобіль. Загиблих та травмованих немає. Управління ДСНС України у Чернівецькій області закликає громадян не спалювати суху траву! Пам’ятайте, що для виникнення таких пожеж іноді достатньо необережно кинутого недопалку чи сірника, а це може призвести до непоправних наслідків. Ліквідація загорань сухої трави вимагає значних матеріальних та людських ресурсів. Пам’ятайте, що простіше запобігти пожежі, ніж потім її ліквідувати!

Прес-служба УДСНС України у Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Волинській області за ...

КОМЕНТАРІ