Чернівецька область: піротехніки проводять роботи по знешкодження двох вибухонебезпечних предметів

Чернівецька область: піротехніки проводять роботи по знешкодження двох вибухонебезпечних предметів

25.03.14 08:04 0 807
21 березня у селі Опришени Глибоцького району під час проведення земляних робіт на власній присадибній ділянці місцевий мешканець виявив невідомий предмет, схожий на вибухонебезпечний. За місцем виклику виїхали працівники групи піротехнічних робіт Управління ДСНС України у Чернівецькій області. До їх прибуття місце знахідки охороняли співробітники міліції. Рятувальники класифікували даний предмет як артилерійський снаряд калібру 76 мм часів ІІ Світової війни та вилучили його у встановленому порядку.

23 березня у селі Снячів Сторожинецького району під під час проведення земляних робіт на присадибній ділянці місцевий мешканець натрапив на ручну гранату РГД-5 часів І Світової війни. Фахівці групи піротехнічних робіт Управління ДСНС України у Чернівецькій області, які прибули на місце події, вилучили застарілий вибухонебезпечний предмет у встановленому порядку. На даний момент, проводяться роботи по знешкодженню двох вибухонебезпечний предметів.

Всього з початку року на території Чернівецької області виявлено три застарілі вибухонебезпечні предмети. Управління ДСНС України у Чернівецькій області застерігає громадян: у зв’язку із приходом теплої пори року, чимало громадян починають приводити до ладу власні присадибні та земельні ділянки, під час яких нерідко трапляються випадки виявлення вибухонебезпечних предметів. Саме тому, для запобігання загибелі чи травмування людей при виявленні підозрілих предметів, потрібно пам’ятати та дотримуватися правил безпеки. В жодному випадку не можна торкатися його чи намагатися розібрати. Місце знахідки потрібно обгородити. Для цього можна використати любі підручні засоби, проте найкраще підходять предмети яскравих кольорів. Після цього слід відразу зателефонувати до народної служби порятунку 101 і повідомити про знахідку. Пам’ятайте, що правильні дії дозволять зберегти ваше життя та здоров’я.

Прес-служба УДСНС України у Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: Лучани гідно виступили у ...

КОМЕНТАРІ