У Волинській області на нараді у голови облдержадміністрації Григорія Пустовіта обговорили ситуацію на ринку праці

У Волинській області на нараді у голови облдержадміністрації Григорія Пустовіта обговорили ситуацію на ринку праці

25.03.14 16:34 0 728
Ситуацію на ринку праці у Волинській області обговорювали на оперативній нараді у голови облдержадміністрації Григорія Пустовіта.

Як доповіла директор обласного центру зайнятості Раїса Кучмук, за січень-лютий ц.р. послугами Центра скористались 21,5 тисяч незайнятих громадян, з яких активними заходами сприяння зайнятості охоплено майже п’ять тисяч волинян, в тому числі працевлаштовано - 2,8 тисячі осіб. Найбільше людей взяли на роботу в СКФ «Україна», ВАТ «Володимирцукор», ТзОВ «Кромберг енд Шуберт Україна», Маневицьку райспоживспілку, Шацький національний природний парк, торговий дім «Аванта» та Ощадбанк.

Тим часом, для започаткування власної справи, обласним центром зайнятості виплачено одноразово допомогу з безробіття 114 особам. Більшість з них займаються оптовою та роздрібною торгівлею, організацією харчування, виготовленням столярних та кованих виробів, вирощуванням сільськогосподарської продукції, а також надають юридичні, бухгалтерські, перукарські та репетиторські послуги.

За словами Раїси Кучмук, з початку року майже 1,5 тисячі безробітних пройшли профпідготовку, перепідготовку та підвищили свою кваліфікацію. В цей період найбільш затребуваними бармени, електрогазозварники, кухарі та трактористи. Залучено до участі у громадських роботах та інших 723 безробітних; 49 осіб працевлаштовано на нові робочі місця, за яких здійснюється компенсація єдиного внеску роботодавцям; 28 осіб старше 45 років отримали ваучер на навчання.

В інтересах територіальної громади, Раїса Кучмук запропонувала звернутися до народних депутатів від Волині із законодавчою ініціативою про внесення змін до Закону України «Про зайнятість населення» щодо збільшення обсягу державного фінансування на виконання громадських робіт. Наразі, за словами директора Центра, у місцевих бюджетах передбачено на ці цілі лише чверть від необхідної потреби.

Прес-служба облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Голова ОДА відзначив ...

КОМЕНТАРІ