Посівна кампанія на Волині - у розпалі

Посівна кампанія на Волині - у розпалі

25.03.14 12:45 0 754
Директор департамента агропромислового розвитку облдержадміністрації Юрій Горбенко доповів голові облдержадміністрації Григорію Пустовіту на сьогоднішній оперативній нараді про хід весняно-польових робіт в області.

За його словами, як великі, так і малі аграрні господарства розпочали сіяти ранні ярі зернові. На 20 березня ц.р. посіяно 12,6 тис. га або 17% намірів у 9 районах.

“У наших планах - збільшення посіву “цукрового кореня” на Волині до 20 тис га. Це є вигідним для волинських господарів, адже ціна на цукор - стабільна і така, що забезпечує прибуток”, - сказав Юрій Горбенко. “Тим більше, підписаний Меморандум між Мінагрополітики та цукроварами щодо підтримки цінової стабільності в державі”, - зазначив він.

Окрім того, він звернув особливу увагу, що волинські господарі у нинішній складній геополітичній ситуації готові надати продовольство для потреб армії, якщо виникне така потреба.

Зупинився директор департамента агропромислового розвитку і на селекційно-племінній роботі. Він зауважив, що усі господарі краю, які вже скористалися покращеним генетичним матеріалом для покращення результативності стада, переконалися у дієвості цього напрямку: збільшуються надої, покращується порода ВРХ.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Волинської облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській ОДА ...
Наступна новина: У Рівненській області у ...

КОМЕНТАРІ