Григорій Пустовіт: В області можна віднайти чимало резервів для додаткового наповнення бюджета, а також і багато шляхів економії видатків зі скарбниці краю

Григорій Пустовіт: В області можна віднайти чимало резервів для додаткового наповнення бюджета, а також і багато шляхів економії видатків зі скарбниці краю

25.03.14 09:44 0 866
“В області можна віднайти чимало резервів для додаткового наповнення бюджета, а також і багато шляхів економії видатків зі скарбниці краю”, - підкреслив голова облдержадміністрації Григорій Пустовіт під час шньої оперативної наради.

Очільник виконавчої влади краю наголосив, що ситуація в країні нині - непроста, тому на всіх рівнях державної влади запроваджено режим жорсткої економії. Про це йдеться у Постанові Кабміну № 65, яка обумовлює конкретні кроки стабілізації економічної ситуації в державі. На думку голови облдержадміністрації, хоч вищеназваний документ і запроваджує жорстку економію державних коштів, однак такі кроки є необхідними, адже спрямовані на стабілізацію ситуації. “За підсумками 2013-го у нас не виконані більше половини районних бюджетів і тенденція недостатнього надходження коштів до скарбниць усіх рівнів поки що зберігається”, - зазначив він.

“Разом з тим, в кожному департаменті, управлінні можна віднайти резерви. Тому я прошу керівників ще раз вивчити ситуацію і вирішити: де і на чому ми ще зможемо зекономити”, - сказав Григорій Пустовіт. “Цей період - перше півріччя 2014-го - період жорсткої економії. І нам потрібно виконати ті завдання, які на нас покладаються, зробити все щоб підготувати базу для подальшого економічного зростання в другій половині поточного року. Спільними зусиллями зможемо зробити внесок у стабілізацію ситуації в державі”, - акцентував він.

Голова облдержадміністрації розповів, що найближчим часом відбудуться зустрічі із представниками організації роботодавців краю, малим та середнім бізнесом: “Ми будемо шукати резерви наповнення бюджета”.

Крім того, Григорій Пустовіт наголосив: “Боротьба з тіньовими схемами, «відкатами», корупційними явищами триває. Тут прихований найбільший резерв економії державних коштів. Головне завдання усіх чиновників - не допустити ніяких порушень Закону, корупційних дій. В іншому разі - будемо застосовувати жорсткі заходи”.

Відповідно до урядової постанови розроблено й розпорядження голови облдержадміністрації, в якому йдеться про заходи щодо економного і раціонального використання бюджетних коштів та збалансування місцевих бюджетів у 2014 році в процесі їх виконання. Про основні тези документа поінформував на оперативці директор департамента фінансів ОДА Ігор Никитюк. Він повідомив, затверджений розпорядженням план заходів передбачає залучення до обласного бюджету додатково 5,5 млн грн доходів та економії 5 млн грн видатків.

Аби залучити до обласної скарбниці додаткові кошти, переглядається надання пільг з платежів, що зараховуються до бюджету краю та, у цілому, йдеться про зменшення рівня недоїмки, детінізації доходів громадян. Також скоротиться фінансування значної кількості регіональних програм.

Прес-служба облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ