Місто Луцьк не зможе рухатися вперед без ініціативи молоді, - перший заступник міського голови Святослав Кравчук

Місто Луцьк не зможе рухатися вперед без ініціативи молоді, - перший заступник міського голови Святослав Кравчук

25.03.14 13:19 0 806
24 березня, у залі засідань міської ради відбувся «круглий стіл» з громадськими організаціями міста. Темою розмови стала співпраця міської ради та громадських організацій. Участь у заході взяли перший заступник Луцького міського голови Святослав Кравчук, депутат міської ради, голова постійної депутатської комісії з питань освіти, науки, культури, мови Анатолій Пархом’юк, голова громадської ради при міському голові Петро Верзун та начальник відділу у справах сім’ї та молоді Леонід Лаба.

Перший заступник міського голови Святослав Кравчук, звертаючись до присутніх, висловив вдячність за те, що згодились прийти на зустріч. «Без вашої допомоги, участі та активної позиції – завжди будемо приходити в глухий кут. Ефективність роботи керівника профільного відділу не можлива без участі вас, як представників громадських організацій», - зауважив він й запросив присутніх до висловлення своїх пропозицій та думок.

Громадський активіст, голова СГО «Молодіжна Платформа» Захар Ткачук висловив своє бачення співпраці відділу у справах сім’ї і молоді та громадських оргназацій. Зокрема, запропонував, аби кандидатури на зайняття посади відділу проходили громадське обговорення, й це був хтось з середовища громадськості.

Громадський діяч, голова громадської організації «Територія 2.2» Сергій Шараєвський підтримав таку пропозицію.

Перший заступник міського голови Святослав Кравчук наголосив присутнім, що «ви є генераторами ідей, а у співпраці ми їх реалізуємо».

На думку громадського активіста Дмитра Безвербного, для ефективного результату співпраці необхідний чіткий моніторинг проблеми та зворотній зв'язок.

Начальник відділу Леонід Лаба зауважив, що співпраця повинна бути взаємна. «Є частина роботи, яку здійснює відділ, частина – громадськість. Намагалися працювати якомога активніше та продуктивніше. Щодо виділення коштів – є відповідна Програма, згідно якої фінансувалися заходи», - зауважив він. Окрім роботи з молоддю, є соціальна складова роботи. Це видача посвідчень певним соціальним категоріям людей, організація оздоровчої кампанії тощо.

Деякі з представників громадських організацій жалілись на відсутність приміщення. Перший заступник міського голови поінформував присутніх, що зараз звільняється приміщення на Данила Братковського. Він закликав представників громадських організацій до надання конкретних пропозицій.

На думку голови громадської ради при міському голові Петра Верзуна, на посаді керівника відділу у справах сім’ї і молоді «має бути людина рівновіддалена від громадськості», аби не лобіювати суб’єктивні інтереси.

Депутат міської ради, голова постійної депутатської комісії з питань освіти, науки, культури, мови Анатолій Пархом’юк зауважив, що, аби була ефективна співпраця громадських організацій та влади, необхідно ініціатива та комунікація з обох сторін.

Після тривалого обговорення перший заступник міського голови Святослав Кравчук висловив пропозицію, аби при міському голові працювала молодіжна рада, члени якої брали б участь в обговоренні та прийняті важливих рішень, висловлювали свої пропозиції та бачення розвитку молодіжної політика міста.

«Переконаний, місто Луцьк не зможе рухатися вперед без ініціативи молоді. Без активної співпраці, позитивного результату не буде. Ініціатива має бути з усіх сторін. Це стосується і депутатського корпусу, виконавчих органів й громадських організацій», - зазначив Святослав Кравчук й висловив сподівання, що в подальшому робота з громадськими організаціями буде більш активна, спрямована на підтримку та розвиток ініціатив молоді.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Нацрада просить суд ...

КОМЕНТАРІ