54 дитини зі Сходу та Півдня весняні канікули проведуть на Волині

54 дитини зі Сходу та Півдня весняні канікули проведуть на Волині

25.03.14 17:37 0 820
У Луцькій міській раді представники влади та релігійних громад презентували проект «Єдина Україна». У прес-конференції з цієї нагоди взяли участь Луцький міський голова Микола Романюк, голова Волинського обласного благодійного фонду «Дитяча місія. Україна» Людмила Лонюк, заступник голови Луцької райдержадміністрації Арсен Сидорчук, директор Луцького міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Ліна Галан, єпископ Духовного Управління християнських церков «Царство Боже» в Україні Олександр Рудинець, представник делегації зі Сходу та Півдня пастор Миколаївської церкви Юрій Ященко.

Ліна Галан розповіла, що 23 березня у Луцьк прибула делегація дітей з Миколаївської, Донецької та Херсонської областей на запрошення Волинського обласного благодійного фонду «Дитяча місія. Україна» та церкви «Царство Боже» в рамках проекту «Єдина Україна». 54 дитини весняні канікули проведуть у селі Лаврів. ВОБФ «Дитяча місія. України» організовує перебування та проживання дітей. Зустріч відбувається у форматі таборування на базі Лаврівської ЗОШ І-ІІІ ст. Діти шкільного віку, які приїхали, переважно з багатодітних родин. Є і прийомна сім’я з Маріуполя, яка має на вихованні 2 власних та 2 прийомних дітей. Дітки відвідують церкви різних конфесій на Сході та Півдні країни.

Першим вона запросила до слова ініціатора зустрічі пастора Олександра Рудинця. Він розповів як народилася ця ідея, зупинився на соціальній і духовній її складовій, подякував усім, хто підтримав цей хороший почин. Людмила Лонюк додала, що вдалося дуже оперативно організувати приїзд дітей на Волинь, всього за шість днів. Це свідчить про те, що воістину справа Божа.

Микола Романюк сказав: «Це наш обов’язок допомагати один одному. Та й українська народна мудрість каже, що наші люди готові віддати останню сорочку, якщо потрібно». Він наголосив на тому, що нам треба було організовувати подібні зустрічі з перших років незалежності держави, а не за таких трагічних подій, які відбуваються. Тоді не довелося б зараз акцентувати, що Україна - єдина. Міський голова запевнив, що міська влада працюватиме над тим, щоб якомога більше дітей з інших регіонів оздоровити у нашій області. Зокрема, у таборі «Ровесник». Він також запевнив, що буде розмовляти з головою обласної державної адміністрації, Радою церков Волині, профспілковими організаціями, представниками бізнесу, щоб якомога більше оздоровити дітей зі східних областей у нашій області цього літа.

Ліна Галан розповіла про програму заходів, які запропоновано дітям, що прибули на Волинь. Зокрема, організаторами підготовлені екскурсії, розваги, години спілкування, забави, ігри та майстер-класи. Луцька міська рада також долучається до перебування дітей на Волині. діти відвідали Замок Любарта та переглянули виставу у Волинському обласному театрі ляльок.

Завтра вони побувають у СОК «Адреналін Сіті», де спільно з Луцьким міським центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді організовується захід «Всі ми родом з дитинства», під час якого 60 дітей матимуть можливість змістовно провести час, відвідати музей технічного прогресу, переглянути мультфільм та порозважатися в «Лімпопо», покататися на роликах та машинках. Управління МНС у Волинській області 27 березня організовують польову кухню на підтримку дня соціальної справедливості. 28 березня діти матимуть можливість ознайомитись з різними напрямками мистецтва за вподобаннями. Також планується відвідування художньої та музичної шкіл міста Луцька. Діти візьмуть участь у майстер-класі зразкового дитячо-молодіжного ансамблю народного танцю «Волиняночка» та зможуть навчитися танцювати волинський танець. Планується організувати і флеш-моб.

Учні шкіл м. Луцька готують персональні подаруночки для своїх однолітків – гостей. А піцерія «Дядя Піца» пригостить діток піцою.

Пастор Юрій Ященко був зворушений теплим прийомом, подякував організаторам акції і зазначив, що тільки добром і любов’ю можемо зберегти Україну.

Довідково. Підприємство БІО, підприємець Хорошенко Я.Л. «Хороший смак», підприємець Дуб І.І. , ТзОВ «ШОКОБУМ» директор Бутвинник О.І., СОК «Адреналін Сіті» Мордик І.В., піцерія «Дядя Піца»- офіційні партнери, які зголосилися фінансово підтримати дітей, що перебуватимуть впродовж весняних канікул на Волині. Особливими партнерами є жителі с. Лаврів, які посильно долучаються до благодійності та надають продукти харчування.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ