В Луцьку постійна комісія з питань освіти, науки, культури, мови підтримала проекти рішень про затвердження статутів дошкільних закладів

В Луцьку постійна комісія з питань освіти, науки, культури, мови підтримала проекти рішень про затвердження статутів дошкільних закладів

25.03.14 13:54 0 901
Відбулося засідання постійної комісії міської ради з питань освіти, науки, культури, мови. Депутати Анатолій Пархом’юк та Ірина Констанкевич підтримали проекти рішень з питань обрання секретаря міської ради та внесення змін до рішення міської ради «Про затвердження персонального складу виконавчого комітету міської ради».

Міський голова Микола Романюк запропонував кандидатуру депутата міської ради Сергія Григоренка на посаду секретаря міської ради замість Григорія Пустовіта, який очолив обласну державну адміністрацію.

Про свою роботу на засіданні комісії звітував перший заступник міського голови Святослав Кравчук. Він коротко зупинився на здобутках підпорядкованих йому галузей і проблемах, які потрібно вирішити. Члени комісії взяли до уваги звіт першого заступника міського голови.

Члени комісії також підтримали проекти рішень про затвердження статуту комунального закладу «Дошкільний навчальний заклад (ясла-садок) № 9 комбінованого типу Луцької міської ради та комунального закладу «Дошкільний навчальний заклад (ясла-садок) № 38 комбінованого типу Луцької міської ради.

Начальник управління освіти Олег Гребенюк нагадав, що в названих дошкільних закладах були відкриті групи комбінованого типу інклюзивної освіти для дітей з синдромом Дауна. Адже Законом України «Про дошкільну освіту» затверджені державні гарантії у здобутті дошкільної освіти дітей, які потребують корекції фізичного та розумового розвитку. Він зазначив, що затвердження статуту у новій редакції відповідно до напрямків діяльності полегшить роботу керівництву, закріпить і врегулює основні засади діяльності дошкільного навчального закладу, визначить статус дошкільного навчального закладу як юридичної особи з усіма правами і обов’язками та додаткові фінансові витрати.

За словами Олега Гребенюка, в перспективі планується відкриття класів комбінованого типу інклюзивної освіти у загальноосвітніх школах міста.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: “Якщо держава не годує ...
Наступна новина: З 18 лютого до лікарів ...

КОМЕНТАРІ