Луцьк: у центральній бібліотеці для дітей відбувся конкурс «Найкращий читач»

Луцьк: у центральній бібліотеці для дітей відбувся конкурс «Найкращий читач»

25.03.14 14:30 0 815
На захід зібрались читачі з міських публічних бібліотек та переможці аналогічного конкурсу-користувачі шкільних бібліотек.

Оцінювало виступи конкурсантів журі, до складу якого увійшли: український поет Петро Коробчук, перекладач, член Національної Спілки письменників України, лауреат багатьох всеукраїнських літературних премій, директор мережі книжкових магазинів « Руніка» Руслана Лазарєва та директор міської централізованої бібліотечної системи Людмила Голод.

Розпочався захід з розповідей учасників про ставлення до читання та книги. Далі конкурсанти представляли книги та читацькі щоденники. Рекомендувалися до прочитання книги українських авторів, таких як «Сторожова вежа» Володимира Рутківського, а також книги Жюль Верна, книги про відомого актора Джонні Деппа, а ще - про український футбол.

Конкурс час від часу переривався інформаційними паузами, бенефісом наймолодших читачів, які не стали учасниками конкурсу, але визнані найкращими читачами центральної бібліотеки для дітей, а також переглядом відео про найвідоміші бібліотеки світу та про те, як створюється книга.

Після завершення конкурсних виступів, в очікуванні результатів, відбувся book slam – своєрідне книжкове змагання, в ході якого присутні могли особисто, виставляючи бали, оцінити цікавість книг, представлених на конкурсі.

Переможців визначено у трьох категоріях.

Серед учнів 6-х класів перемогу здобула читачка бібліотеки –філії №2 для дітей Юлія Лящук, яка представляла книгу Орам Гайвін «Моя невгамовна відьмочка». У категорії «Учні 7-х класів» визнано переможцем користувачку бібліотеки–філії №10 Анастасію Моклович. Анастасія представила книгу Галини Пагутяк «Втеча звірів або Новий бестіарій». Читачка центральної бібліотеки для дітей Ніка Коробко за представлення книги Найджел Гудолл «Людина легенда. Джонні Депп» отримала перемогу у категорії «Учні 8-х класів».

На закінчення заходу, його ведуча – директор міської центральної бібліотеки для дітей Ніна Бочарова, запросила усіх на заходи, що відбуватимуться у рамках Тиждня дитячого читання – до 28 березня, в міських бібліотеках.

Управління культури міської ради

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 1)
Попередня новина: Небесна сотня: помер ще ...
Наступна новина: Рятувальники застерігають: ...

КОМЕНТАРІ