Волинська область: рятувальники у прямому ефірі закликали громадян бути обережними у поводженні з вогнем

Волинська область: рятувальники у прямому ефірі закликали громадян бути обережними у поводженні з вогнем

25.03.14 17:06 0 727
21 березня полковник служби цивільного захисту Микола Олександрович Кревський взяв участь у телепередачі «Тема дня» на каналі Волинського телебачення.

У прямому ефірі заступник начальника управління з організації запобігання надзвичайним ситуаціям та заходів цивільного захисту управління державної служби з надзвичайних ситуацій України у Волинській області Микола Кревський окреслив актуальні питання забезпечення цивільного захисту населення у весняно-літній період.

Він поінформував глядачів про ситуацію із пожежами, основні проблемні питання, завдання та напрямки діяльності рятувальників навесні. В основному – це гасіння пожеж, спричинених неконтрольованим горінням сухої трави, до яких призводить проста людська недбалість. Такі дії не тільки несуть загрозу виникнення неконтрольованого горіння, а ще дуже шкідливі для довкілля та здоров’я людей.

Рятувальники постійно нагадують мешканцям області про недопущення неконтрольованого спалення сухої рослинності. Незважаючи на застереження, пожежі продовжують виникати. Уже зафіксовано 12 пожеж в екосистемах (загорання сухої трави, загальна площа 21 га), причинами яких було необережне поводження людей з вогнем, тоді як за аналогічний період минулого року таких пожеж не було, а взагалі за рік виникло 36 пожеж (загальною площею 36 га). Таке збільшення пов’язане з раннім настанням весни, хоча у минулому році у зв’язку і затяжною зимою весняно-літній пожежонебезпечний період розпочався лише у середині квітня.

Задля упередження таких пожеж протягом року проводиться цілий комплекс профілактичних заходів. Окрім цього, працівниками ДСНС та лісниками заплановано здійснення рейдових перевірок місць масового відпочинку громадян у лісах краю.

Широке проведення протипожежної роз'яснювальної роботи – одна з умов, що забезпечує попередження лісових пожеж., тому що основні правила безпеки мають бути зрозумілими для кожного, а їх виконання - життєвою необхідністю.

Під час передачі він також розповів про профілактичні заходи у релігійних закладах. Напередодні Великодніх свят усі культові споруди будуть перевірені щодо дотримання норм пожежної безпеки співробітниками Управління ДСНС України у Волинській області. Така увага не є зайвою, оскільки церкви належать до пожежонебезпечних будівель і є об’єктами з масовим перебуванням людей. Тож з метою недопущення пожеж та інших надзвичайних подій під час святкових богослужінь рятувальники зосередили увагу на справності та надійності електропроводки, наявності необхідної кількості засобів пожежогасіння (вогнегасників), а також на стані евакуаційних виходів.

Насамкінець він закликав населення суворо дотримуватись правил пожежної безпеки, а для запобігання пожеж постійно підвищувати свідомість кожного волинянина.

У ДСНС у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Чернігів: Розпочався ...

КОМЕНТАРІ