Волинська область: рятувальники за вихідні ліквідували одну лісову пожежу та п’ять пожеж трав’яного настилу

Волинська область: рятувальники за вихідні ліквідували одну лісову пожежу та п’ять пожеж трав’яного настилу

25.03.14 11:17 0 690
Загалом з початку року трапилось 19 пожеж в екосистемах, з них одна пожежа у лісах та 18 пожеж на сільгоспугіддях (спалювання стерні, сухої трави).

22 березня о 14:34 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про загорання сухої трави у Ківерцівському районі у селі Кульчин. Оперативно на місце події прибули рятувальники державної пожежно-рятувальної частини №6, у складі 5 чоловік особового складу, на чолі з начальником частини. Загальна площа пожежі склала 8 га сухої трави. Причина пожежі – необережне поводження з вогнем чоловіка, особу якого вдалося встановити працівникам місцевого МВС. Загорання ліквідовано о 16:50.

А о 15:52 у селі Носачевичі Рожищенського району надійшло повідомлення про загорання сухої трави на площі 0,2 га. На пожежу виїжджали бійці ДПРЧ-3, у складі 5 чоловік особового складу. Причина пожежі – необережне поводження з вогнем невстановлених осіб. Загорання ліквідовано о 17:25.

О 16:40 в урочищі Селікатне Камінь-Каширського району трапилось загорання сухої рослинності на площі 0,7 га. На пожежу виїжджали працівники ДПРЧ-8, у складі 4 чоловіки особового складу. Причина пожежі – необережне поводження з вогнем чоловіка, особу якого вдалося встановити працівникам місцевого МВС. Загорання ліквідовано о 17:40.

23 березня о 16:20 надійшло повідомлення на пункт зв’язку державної пожежно-рятувальної частини №12 про те, що у селі Мукошин Любешівського району відбулось загорання низового лісу на площі 1,5 га. На місце події прибули бійці державного пожежно-рятувального поста №23 села Ветли, у складі 6 чоловік особового складу та працівники державного підприємства «Любешівське лісомисливське господарство», у складі 10 чоловік. Причина пожежі – необережне поводження з вогнем невстановлених осіб. Загорання ліквідовано о 19:00.

Цього ж дня о 15:32 у селі Литовеж Іваничівського району внаслідок загорання сухої трави на площі 1 га, вогнем знищено господарську споруду. Виїжджали на місце події бійці ДПРЧ-18 та ДПРЧ-5, у складі 8 чоловік особового складу, працівники МВС. Причина пожежі – необережне поводження з вогнем невстановлених осіб. Загорання ліквідовано о 16:17.

О 16:45 у селі Липини Луцького району трапилось загорання сухої трави на загальній площі 2 га. Для гасіння пожежі залучались два автомобілі державної пожежно-рятувальної частини №1, у складі 6 чоловік особового складу та працівники оперативно-координаційного центру У ДСНС в області. Причина пожежі – необережне поводження з вогнем невстановлених осіб. Загорання ліквідовано о 18:18.

Рятувальники закликають громадян не спалювати суху рослинність!

Гасіння таких пожеж пов’язано з подоланням великих труднощів, затратою значних матеріальних засобів і людських ресурсів. Нагадаємо і про те, що відповідно до статті 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення, випалювання стерні, лугів, пасовищ, ділянок із степовою, водно-болотною та іншою природною рослинністю, а також опалого листя у парках, інших зелених насадженнях та газонах у населених пунктах без дозволу органів державного контролю у галузі охорони навколишнього середовища або порушення умов такого дозволу – тягне за собою адміністративну відповідальність.

У ДСНС у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ