Про координацію роботи з сім’ями, які прибувають з АР Крим та м. Севастополя на територію Закарпатської області

Про координацію роботи з сім’ями, які прибувають з АР Крим та м. Севастополя на територію Закарпатської області

25.03.14 14:41 0 717
Для координації роботи щодо розселення сімей, які прибудуть з території Автономної Республіки Крим та м.Севастополя на тимчасове проживання створено обласний штаб, на який покладено функції координаційного центру ( м. Ужгород, пл. Народна 4) та відкрито „ гарячу лінію ” ( 61-22-20) з надання роз’яснень таким громадянам стосовно можливості отримання соціальної підтримки за місцем тимчасового перебування на території Закарпатської області.

Для отримання необхідної інформації з питань розселення, соціального захисту, пенсійного забезпечення, медичного обслуговування, організації навчання та виховання дітей у дошкільних та шкільних навчальних закладах, а також щодо працевлаштування переселенців з Криму та м. Севастополя в області започатковано функціонування „гарячих ліній ” відповідних служб.

А саме:

61-53- 62 Департамент соціального захисту населення;

61-40-49 Головне управління Пенсійного фонду України;

64-10-11 Головне управління Державної міграційної служби України в

Закарпатській області;

61-35-40 Служба у справах дітей Закарпатської обласної державної

адміністрації;

3-40-00 Закарпатський обласний центр соціальних служб для сім’ї, дітей

та молоді;

64-98-65 Закарпатський обласний центр зайнятості;

3-52-24 Департамент освіти та науки, молоді та спорту;

3-61-97 Управління охорони здоров’я Закарпатської обласної державної

адміністрації .

Прийом даних громадян та їх звернення розглядаються в терміновому порядку, надається допомога в отриманні необхідних документів за первинним призначенням пенсії та державних допомог.

З метою безперебійного отримання соціальних послуг у будинках-інтернатах для громадян похилого віку та територіальних центрах соціального обслуговування області проводиться робота щодо забезпечення вільних місць у соціальних закладах для осіб, які прибудуть з Автономної Республіки Крим та м. Севастополя та виявлять бажання змінити місце проживання. На інформаційних стендах в структурних підрозділах управлінь соціального захисту населення та органів Пенсійного фонду України області розміщено інформацію щодо можливості отримання допомоги та пенсії за місцем тимчасового перебування та умови, за яких буде продовжено їх виплату.

Департамент соціального захисту населення ОДА

Про це повідомили у Закарпатській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ