Сергій Шаранич: "Закарпатці повинні відчути, що міліція захищає громадян і бореться зі злочинністю"

Сергій Шаранич: "Закарпатці повинні відчути, що міліція захищає громадян і бореться зі злочинністю"

25.03.14 09:19 0 888
Таким був лейтмотив прес-конференції нового очільника закарпатської міліції полковника Сергія Шаранича.

У понеділок, 24 березня, свою першу прес-конференцію на новій посаді провів нещодавно призначений в.о. начальника УМВС України в Закарпатській області полковник міліції Сергій Шаранич. Відбулася вона в Ужгородському прес-клубі.

- Міліція з народом, вона захищає здоров′я, честь та гідність наших громадян від злочинних посягань. І люди повинні в цьому бути впевнені,- розпочав своє спілкування з журналістами керівник міліції. Після чого відповів на численні запитання представників мас-медіа.

Останніх, зокрема, цікавило, коли правоохоронці затримають злочинця Копчу з В.Березного, що відбувається на т.зв. дачі Медведчука на Воловеччині, стосунки самого С.Шаранича з представниками політично-бізнесових еліт Закарпаття і Правого сектору, кадрові зміни в міліції, розслідування пошкодження угорського пам′ятника на Верецькому перевалі, дії міліції в т.зв. справі Нагірного (ДТП на Хустщині, в якому загинула родина), доля колишнього спецпідрозділу «Беркут» і т.д.

Щодо «справи Копчі» очільник міліції запевнив, що того буде затримано. З приводу подій у Жденієві, то на місці події працює слідчо-оперативна група, керівництво міліції. Дана подія внесена в Єдиний реєстр досудових розслідувань, будуть адекватні дії міліції, запевнив полковник Шаранич.

Щодо можливої люстрації, то полковник Шаранич запевнив, що не боїться її, відкритий для громадськості й готовий до будь-якого рішення Люстраційного комітету та МВС. Він співпрацюватиме з представниками Самооборони, Правого сектору, лише вимагає від них діяти виключно в правовому полі.

Новопризначений керівник також запевнив, що міліція реагуватиме на будь-які правопорушення незалежно від того, до яких партій чи бізнесових еліт належать самі правопорушники. Адже перед Законом усі повинні бути рівні!

Сергій Шаранич запевнив, що частіше спілкуватиметься з громадськістю та пресою. Для цього він хоче оновити й розширити склад Громадської ради при УМВС, куди мають увійти представники всіх регіонів Закарпаття.

Кадрові зміни в керівництві міліції обов′язково будуть, проте в цьому питанні ніхто не збирається «махати шаблею», запевнив новий очільник УМВС. Як колишній керівник служби внутрішньої безпеки міліції, він чудово знає ділові та моральні якості більшості теперішніх керівників й у відповідності з цим призначатиме їх на посади чи звільнятиме. «Даю гарантію, що реагуватиму на всі порушення з боку самих правоохоронців», - запевнив полковник Шаранич. Він також пообіцяв покласти край контрабанді на Закарпатті, як цього вимагає керівництво МВС України.

Щодо резонансної «справи Нагірного», то начальник УМВС вивчив матеріали проведених раніше службових розслідувань щодо дій самих міліціонерів під час цих подій, і в нього виникло ряд запитань. Тож матеріали будуть передані в прокуратуру для об′єктивного реагування й притягнення до відповідальності самих посадових осіб міліції. «Народ повинен відчути, що міліція захищає громадян і бореться зі злочинністю»,- переконаний її керівник.

Щодо долі працівників розформованого спецпідрозділу «Беркут», то вони, за словами керівника УМВС, пройшли переатестацію й більшість з них продовжує службу в ОВС в інших підрозділах.

Свої пропозиції щодо участі в Громадській раді при УМВС, запитання начальнику управління Сергію Шараничу щодо роботи закарпатської міліції, інформацію про можливі факти корупції та інші порушення Закону працівниками міліції – надсилайте на Інтернет-адресу: ZAK-UKRAINA@ukr.net, або на сторінку УМВС України в Закарпатській області у Фейсбуку.

СЗГ УМВС України в Закарпатській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Українці Криму, які не ...
Наступна новина: На Львівщині визначилися ...

КОМЕНТАРІ