Ужгородські міліціонери проводять профілактичні бесіди з школярами

Ужгородські міліціонери проводять профілактичні бесіди з школярами

25.03.14 09:59 0 767
Днями загальноосвітні школи № 12 та 15 міста Ужгорода приймали гостей. З вихованцями закладів зустрілися оперативники сектору по боротьбі з незаконним обігом наркотиків та сектору кримінальної служби у справах дітей Ужгородського міськвідділу міліції.

Всім відомо, що підлітки є найбільш слабкою ланкою у суспільстві, яка піддається впливу негативних факторів різного роду. З метою запобігання розповсюдженню наркоманії та злочинності в учнівському середовищі, міліціонери постійно проводять профілактичні бесіди.

Візит ужгородських оперативників полягав у тому, щоб розповісти школярам про шкідливість наркотиків та неприпустимість їхнього вживання. Правоохоронці розказали учням про кожен із видів наркотичних засобів, про їхній нищівний вплив на організм людини та про ту відповідальність, яку понесуть особи, причетні до виробництва, зберігання, збуту та вживання наркотиків. Адже неповнолітні також несуть відповідальність за зберігання та збут наркотичного зілля. Зокрема, за збут наркотиків вона настає з 14 років, а за зберігання – з 16. Якщо особа не досягла вказаного віку, то відповідальність лягає на плечі батьків.

Учні уважно слухали працівників міліції та запам’ятовували нову інформацію. Потім міліціонери відповідали на запитання школярів, а на підтвердження всього сказаного було продемонстровано документальний фільм про нищівний вплив наркотичних засобів на організм людини.

Окрім того, правоохоронці порадили учням, як уберегти свої мобільні телефони та планшети від крадія – залишати їх вдома, носити у сумках і рюкзаках. Міліціонери пояснили школярам, що необов'язково хвалитися перед своїми однолітками тим, що у них є мобільний телефон, адже мобільний - не іграшка, а засіб зв'язку.

На завершення цікавої бесіди, проведеної в теплій атмосфорі та у взаємній повазі, всі учні подякували міліціонерам. Правоохоронці ж висловили сподівання, що отримана школярами інформація вбереже їх життя та здоров’я від необдуманих вчинків та незворотних наслідків, до яких може призвести так зване «задоволення» від дурману, і які неймовірні зусилля потрібно прикласти тим людям, які піддалися згубній звичці, щоб побороти наркотичну залежність.

Діана ДОРОГІЙ,

Ужгородський МВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ