В Закарпатській області тячівська "Свобода" оновила меморіальну дошку карпатським січовикам Колодзінському і Коссаку в Солотвиному

В Закарпатській області тячівська "Свобода" оновила меморіальну дошку карпатським січовикам Колодзінському і Коссаку в Солотвиному

25.03.14 16:45 0 715
23 березня 2014 року в селищі Солотвине на Закарпатті освятили меморіальну дошку карпатським січовикам – полковнику Михайлові Колодзінському ("Гузару") і чотару Зенону Коссаку ("Тарнавському"), які разом з іншими невідомими січовиками після розстрілу угорськими терористами 19 березня 1939 року безслідно зникли на території солотвинських копалень. Тячівська районна організація Всеукраїнського об'єднання "Свобода" відновила пам'ятний знак січовикам на честь 75-річчя Карпатської України.

Як повідомив керівник "Свободи" Володимир Гапун, націоналісті Тячівщини оновили пам'ятний знак полеглим героям Карпатської Січі з патріотичних міркувань та національного обов'язку. Попри багаторазовий вандалізм – за 2 роки з часу заяви про будівництво пам'ятника героям Карпатської України пам'ятну таблицю руйнували 5 разів (http://www.svoboda.org.ua/diyalnist/novyny/037487/) – пам'ятнику карпатським січовикам у Соловиному бути, як би це комусь не подобалося. Свободівець зазначив: "Пам'ять про героїв дуже важлива, тим паче в складний передвоєнний час. Саме героїзм наших предків вселяє у нас силу духу і впевненість в перемозі над будь-яким зовнішнім агресором. Навіть якщо ворог сильніший, він все одно отримає гідну відсіч українців. Саме такий приклад показали карпатські січовики в нерівній боротьбі з фашистсько-мадярськими окупантами".

Свободівці помолилися за вічний спокій синів України. Панахиду за закатованими вояками відправив священик УПЦ КП отець Андрій. Після молитви він сказав: "Ми маємо не лише раз чи два на рік згадувати про місця поховань героїв, а кожен раз, проїжджаючи місцями героїчної слави, зупинятись і шанувати наших патріотів, бо лише завдяки їхній самовіддачі і жертовності маємо незалежну державу і можливість будувати тут своє майбутнє".

Як відомо, меморіальну дошку було встановлено 18 березня 2012 року під час вшанування Героїв Карпатської України. За цей період її неодноразово руйнували сепаратисті. 16 березня 2013 року таблицю відновили з нагоди 74-ї річниці Карпатської України з ініціативи керівника Тячівської "Свободи" Володимира Гапуна.

Про це повідомили в прес-службі Закарпатської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ