Хмельниччина приймає Всеукраїнську учнівську олімпіаду з фізичної культури і спорту

Хмельниччина приймає Всеукраїнську учнівську олімпіаду з фізичної культури і спорту

25.03.14 12:33 0 749
В обласному центрі стартував IV етап Всеукраїнської учнівської олімпіади з фізичної культури і спорту. Цей захід проводиться в Україні вдруге і є важливим каталізатором розвитку фізкультури та спорту, організації змістовного дозвілля та відпочинку, формування навичок здорового способу життя дітей та молоді. Команди - переможці регіональних етапів, приїхали до нас з усіх регіонів України, окрім Криму та Севастополя. Змагання триватимуть впродовж п’яти днів у теоретичному та практичному турах олімпіади. Офіційне відкриття відбулося у Хмельницькому спеціалізованому ліцеї-інтернаті поглибленої підготовки в галузі знань. Успіхів та перемог учасникам олімпіади, членам журі, оргкомітету та наставникам побажав голова облдержадміністрації Леонід Прус.

У вітальній промові Леонід Іванович, зокрема, зазначив, що основним завданням сучасної школи є створення умов для здобуття якісної освіти. Завдяки наполегливій праці педагогічних працівників, досягнуто значних успіхів у роботі Малої академії, олімпіадах, конкурсах, змаганнях тощо. Юні науковці у 2013 році на всеукраїнському етапі вибороли 16 призових місць, з них – два перші. З IV етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад кожен третій учасник також повернувся з дипломом переможця.

«Юною інтелектуальною елітою краю пишається Україна. Щорічно 6-8 учнів стають стипендіатами Президента України, учасниками Міжнародних олімпіад та конкурсів, отримують 200 балів під час зовнішнього незалежного оцінювання», - підкреслив Леонід Прус.

Особлива увага, за словами голови адміністрації, приділяється розвитку фізкультури та спорту. В області діє 58 дитячо-юнацьких спортивних шкіл, в яких працює велика когорта досвідчених, висококваліфікованих тренерів-викладачів. Вони є наставниками юних спортсменів, переможців всеукраїнських змагань, чемпіонатів.

«Всеукраїнська учнівська олімпіада з фізичної культури, яка впродовж п’яти днів буде проводитись на базі наших закладів, має велике значення для прояву креативності, спортивних здібностей та обдарувань учнівської молоді, загартування тіла і духу. Водночас дасть можливість виявити обдаровану молодь у галузі фізичної культури та зорієнтувати її на подальший вибір життєвого шляху. Потенціалом зміцнення нашої держави, її обороноздатності є молоді люди, у яких гармонійно поєднуються морально-вольові та інтелектуальні здібності з високою духовністю, фізичною досконалістю, цілеспрямованістю, прагненням до вершин перемог. Саме ці якості ви продемонструєте у практичних та теоретичних етапах, утверджуватимете атмосферу доброзичливих відносин, поваги до своїх суперників упродовж усіх днів олімпіади», - сказав Леонід Прус.

Він також висловив переконання, що високоповажне журі об’єктивно оцінить рівень знань і умінь учасників, а сам захід сприятиме популяризації засад здорового способу життя. Учасникам змагань очільник краю побажав успіхів у олімпіаді, незабутніх вражень про Хмельниччину, нових друзів та щасливої долі на теренах України, наставникам - щоб вихованці порадували своїми олімпійськими результатами.

Голові журі ІV етапу Всеукраїнської учнівської олімпіади з фізичної культури і спорту голова адміністрації вручив гетьманську булаву, яка є символом волі до перемоги, справедливого життя, сили духу та любові до України.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Зниклий літак впав в ...
Наступна новина: Ле Таллек: З кінця ...

КОМЕНТАРІ