Біженцям з Криму погрожують через позитивні відгуки про Львівщину

Біженцям з Криму погрожують через позитивні відгуки про Львівщину

25.03.14 11:32 0 744
Кримчан, які залишили власні домівки, тепер залякують їхні ж земляки. Про анонімні телефонні дзвінки розповіли журналістам переселенці з півострова, які зараз мешкають у санаторії за 30 км від Львова у Великому Любені. Також погрози отримують і львів’яни, котрі допомагають кримчанам обжитися у Західній Україні.

Про це йдеться у сюжеті перших західноукраїнських новин «Огляд дня» телеканалу ZIK.

Кримчани у Великому Любені займають 12 кімнат місцевого реабілітаційного центру. Спочатку втішені гостинним прийомом у новому місті, тепер кримчани воліють ховати обличчя від камер, відмовляються від інтерв’ю.

Як пояснив селищний голова Степан Буняк: люди налякані. Їхнім рідним, які залишилися в окупованому Криму, і їм самим погрожують. Причина дзвінків із погрозами – саме позитивні відгуки про життя в Західній Україні.

До речі, за тим, як живеться переселенцям на Львівщині, стежать соціальні працівники. Вони стверджують, що гостей приймають справді від щирого серця.

«Кімнати гарні, люди мають усі вигоди, харчуванням задоволені», – повідомила головний державний соціальний інспектор управління соціального захисту населення Городоцького району Ганна Гайбонюк.

Місцеві жителі та мешканці довколишніх сіл приносять кримчанам домашні консервації, кілограми картоплі, моркви й капусти.

«Ми раді гостям, тому допомагаємо, як можемо: продуктами, одягом», – стверджує мешканка Великого Любіня пані Ольга.

Інші продукти – макарони, крупи, олію, м’ясні вироби, хліб та солодощі – надають львівські підприємці.

Протягом останніх вихідних із санаторію до Криму повернулося шестеро осіб. Утім, на їхнє місце вже приїхали інші втікачі з півострова. За словами директора закладу Григорія Дунаса, попри те, що вже за кілька днів реабілітаційний центр почне приймати своїх пацієнтів, усе ж для 25 кримчан місце буде.

Загалом тимчасово оселитися на Львівщині висловили бажання понад дві тисячі кримчан.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: На Тернопіллі у вихідні ...

КОМЕНТАРІ