У День народження Ігоря Білозіра на його могилі відслужили панахиду

У День народження Ігоря Білозіра на його могилі відслужили панахиду

25.03.14 10:00 0 861
24 березня 59 років тому народився видатний український композитор, народний артист України Ігор Білозір. біля його могили, що на Личаківському кладовищі у Львові, зібралися його друзі, родичі, колеги.

Як повідомляє прес-служба Львівської ОДА, священики відслужили панахиду. Також відбулося урочисте покладання квітів до могили та віче.

Перед присутніми виступила колишня дружина Ігоря Білозіра народна артистка України Оксана Білозір, син композитора Андрій, його колеги з «Ватри», однокласники та друзі.

Зазначимо, своє дитинство та юність Ігор Білозір провів у м. Радехів. Там він навчався у Радехівській ЗОШ № 1. Перші музичні композиції І. Білозіра виконував шкільний вокально-інструментальний ансамбль, а перший професійний запис відбувся у 1969 році на Львівському радіо в передачі «Мандрівний меридіан».

Згодом він переселився до Львова. Там мешкав у будинку №4 на вулиці Фредра. Нині на цьому будинку висить пам’ятна табличка. Навчався у Львівському музично-педагогічному училищі та Львівській консерваторії. Стажувався у США та Канаді.

Від 1977 року – керівник ВІА «Ритми Карпат» Львівського автобусного заводу, від 1979 – художній керівник і соліст ВІА «Ватра» Львівської обласної філармонії, що виконує більшість його пісень і донині. Крім того, він писав пісні для своєї дружини Оксани Білозір, а також виконував деякі пісні сам.

Він – автор таких відомих і близьких серцю українців пісень як «Пшеничне перевесло», «Мамина світлиця», «Ніби вчора, моя мамо», «Коханий».

8 травня 2000 року у кав’ярні «Цісарська кава», що на проспекті Шевченка у Львові, його побили. Внаслідок травм 28 травня 2000 року Ігор Білозір помер у лікарні.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Ужгородські міліціонери ...
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ