Нацрада просить суд заборонити ретрансляцію чотирьох російських каналів

Нацрада просить суд заборонити ретрансляцію чотирьох російських каналів

25.03.14 13:24 0 694
Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення звернулася в Окружний адміністративний суд міста Києва з позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю «Торсат» про визнання такими, що не відповідають законам України та Європейської конвенції про транскордонне телебачення, іноземних програм чотирьох російських телеканалів.

Йдеться про: «Первый канал. Всемирная сеть» (ОАО «Первый канал»), «РТР-Планета», «Российский Информационный Канал «Россия-24» (ВГТРК «Всероссийская государственная телевизионная и радиовещательная компания»), «НТВ-Мир» (ОАО «Телекомпания НТВ»), пише прес-служба Національної ради з питань телебачення і радіомовлення.

Також регуляторний орган просить суд ухвалити рішення про тимчасову заборону ретрансляції зазначених програм у багатоканальних мережах на території України.

Крім цього, Національна рада отримала експертний висновок із правових питань щодо ретрансляції в Україні програм деяких російських телевізійних каналів від Інституту журналістики Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Наводимо цей висновок повністю.

Нагадуємо, що Національна рада 17 березня 2014 року звернулася до провайдерів програмної послуги з попередженням про відповідальність щодо порушення вимог чинного законодавства в питаннях ретрансляції іноземних програм.

Станом на 384 провайдери програмної послуги із 703 проліцензованих припинили трансляцію зазначених російських телеканалів.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Місто Луцьк не зможе ...
Наступна новина: В Житомирській області під ...

КОМЕНТАРІ