В Івано-Франківській області "ГРОМАДСЬКІСТЬ ЗМІНЮЄ ДАІ"

В Івано-Франківській області "ГРОМАДСЬКІСТЬ ЗМІНЮЄ ДАІ"

25.03.14 15:58 0 743
Під такою назвою відбулося засідання «круглого столу» керівництва Державтоінспекції області з представниками громадських формувань та засобів масової інформації області. ДАІ завжди була і залишається відкритою до спілкування з громадськістю. Тож якщо громадськість змінює ДАІ то і ДАІ має змінити свідомість громадян до безпеки руху з допомогою та підтримкою самої ж громадськості, про це та інше йшлося у розмові.

– Потрібний спільний діалог громадськості, Державтоінспекції та влади, щоб відновити довіру людей до служби ДАІ. ми результативно і спільно працюємо в цьому напрямку, зауважив голова ініціативної групи молодіжного Штабу «Спротив» Руслан Іллюк. І бачимо, що не так все просто і легко. Потрібні конкретні кроки і вони є. Починаємо з проблем паркування в Івано-Франківську. Державтоінспекцією спільно з громадськістю розроблені листівки-звернення до водіїв, уже завтра ми почнемо з журналістами і громадськістю працювати, щоб дисциплінувати водіїв не залишати автівки, де попало, не створювати заторів і незручностей на дорогах. Спочатку, на перший раз, ми водіїв попереджуємо, а за повторення порушення разом з інспекторами будемо штрафувати. Бо усі хочуть жити в екологічно чистому місті, тож необхідно подбати про розвантаженість міста і змінити свідомість водіїв, які думають, що вони безкарні.

– Проблема аварійності як була так і залишається найважливішою. Тому головне, що ми маємо зробити – це змінити свідомість учасників дорожнього руху, адже будь-які зміни починаються з конкретної людини і якщо кожний почне із себе то буде результат, зазначив очільник служби Ярослав Ковальчук, інакше ми «будемо товкти воду в ступі». Ви самі безпосередньо переконуєтеся, що наші водії більше бояться штрафів, ніж усвідомлюють, що порушення ПДР можуть призвести до летальних наслідків. Якраз у цьому плані нам є над чим працювати, вчити водіїв та зобов’язувати бути дисциплінованими – тоді на дорогах дійсно буде комфортно і безпечно.

Кожний має бути носієм безпеки, кожний прагне до комфорту, але сам малощо для цього робить - каже Наталка Сербин одна з активісток ініціативної групи від молоді міста. Завтра ми починаємо із парковок, коли буде хоча б тижневий результат роботи ми направимо інформацію в міськвиконком для вирішення місця та можливості побудови паркінгу у місті, але спочатку активна молодь, журналісти, інспектори ДАІ цією акцією маємо змінити стереотип водія. Крім того ми щомісячно плануємо збиратися і обговорювати проблеми і наступні заходи по організації та забезпеченню безпеки руху в місті. При цьому повідомляємо номер гарячої лінії громадськості 0681888333 для всіх хто має повідомлення, запитання, скарги чи пропозиції в даному напрямку.

Начальник УДАІ УМВС в області підполковник міліції Ярослав Ковальчук надав відповіді щодо питань організації дорожнього руху в обласному центрі, розповідав про механізм проведення контролю за станом доріг з боку Державтоінспекції, демонстрував навчально-методичну літературу з вивчення дітьми Правил дорожнього руху, запрошував до проведення наступних заходів спільної роботи, а також запросив громадян до спілкування та прямого діалогу через інтернет-сторінку: https://www.facebook.com/іvfdai

Прес-служба УДАІ УМВС в області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Житомирщині ...
Наступна новина: Тернопільська обласна ...

КОМЕНТАРІ