Понад тисяча людей з південного сходу і Криму цікавляться переїздом на Прикарпаття

Понад тисяча людей з південного сходу і Криму цікавляться переїздом на Прикарпаття

25.03.14 08:02 0 812
Понад тисячу людей з південно-східних областей України та Криму звернулися на «гарячу лінію», яка діє при координаційній раді з питань надання допомоги під час надзвичайних ситуацій на Прикарпатті. Про це повідомила співголова ради Леся Аронець. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

За її словами, близько 160 людей влаштовані на проживання через координаційну раду, ще близько півсотні поселялися самостійно.

Більшість прибулих проживають у приватних садибах та родинах прикарпатців, але на випадок «масових потоків біженців» їх готові прийняті санаторії і соціальні установи – геріатричні центри, пансіонати, каже Аронець.

За словами голови обласної держадміністрації Андрія Троценка, наразі «область не несе реальних витрат», бо перебування громадян з південно-східних областей і Криму взяли на себе не державні установи, а приватні особи. Але влада готується до того, що «запас потужності людей, які добровільно готові приймати біженців, може закінчитися», каже Троценко.

Якщо перебування втікачів на території області буде затяжним, то, за словами голови ОДА, розраховують на цільову субвенцію – підготували відповідний лист на адресу уряду. Андрій Троценко вважає, що найправильнішим варіантом були б матеріальні допомоги конкретним людям.

Як повідомила начальник обласного управління сім’ї і молоді, член координаційної ради Мар’яна Озорович, мешканці краю надають підтримку тим, хто прибув на тимчасове проживання з південно-східних областей України та Криму. На пункт допомоги, розгорнутий в обласній «Просвіті», люди приносять одяг, харчі, речі першої необхідності.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ