Делегація ПАРЄ зустрілась з представниками громадських організацій та національних меншин Львівщини

Делегація ПАРЄ зустрілась з представниками громадських організацій та національних меншин Львівщини

25.03.14 10:38 0 747
В рамках робочого візиту до Львівської області делегація Парламентської асамблеї Ради Європи на чолі з її Президентом Анною Брассер провела робочу зустріч із представниками громадських організацій та національних меншин Львівщини. Учасниками зустрічі, котра відбулась в приміщенні Львівської облдержадміністрації, стали понад 30 представників нацменшин. Метою візиту делегації ПАРЄ, зі слів Анни Брассер, є налагодження діалогу та ознайомлення із ситуацією, що склалась в Україні.

Під час зустрічі свою позицію щодо подальшого майбутнього України, озвучили представники різноманітних общин, зокрема російської, польської, грецької, білоруської, болгарської, вірменської, ассірійської та єврейської громад.

Загалом представники національних меншин Львівщині висловили підтримку суверенітету, єдності і територіальної цілісності України. За їх словами, нацменшини в переважній більшості не відчувають зневажливого, недоброзичливого чи упередженого ставлення з боку українського населення. Проте, в окремих громадян все ж відсутня толерантність до представників інших національностей, внаслідок чого виникають певні суперечки на основі поглядів на історичне минуле, політичних уподобань та питань мови.

«Нам потрібен діалог, в якому сторони зможуть почути думку однин-одного. Саме тому слід зберігати толерантність і терпимість», – прокоментувала почуте Анна Брассер. Вона наголосила, що мовна ворожнеча є неприпустимою і «таке правило має бути єдиним для всіх, хто проживає на території країн-членів Ради Європи».

Також, за її словами, процес розбудови реальної демократії в Україні ще не завершений. «Для того, щоб у вашій країні панувало верховенство права, слід розробити хорошу конституцію, котра стане належною основою для законодавства. Рада Європи і усі її країни, на основі спільного досвіду, готові Україні в цьому допомогти», – резюмувала Президент ПАРЄ.

Довідка:

На Львівщині проживають представники 106 національностей, а також діє 27 офіційно зареєстрованих громадських організацій національних товариств із обласним статусом.

Також з 1997 року при Львівській облдержадміністрації діє Рада представників громадських організацій національних меншин як дорадчий орган. До її складу входять керівники всіх 27 національно-культурних товариств області. Рада сприяє гармонізації міжнаціональних відносин, задоволенню соціально-культурних потреб національних меншин регіону.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ