Ми відкриті для іноземних спостерігачів та закордонних місій, які мають на меті з’ясувати реальну картину в Україні, – Ірина Сех

Ми відкриті для іноземних спостерігачів та закордонних місій, які мають на меті з’ясувати реальну картину в Україні, – Ірина Сех

25.03.14 12:39 0 729
Із делегацією Парламентської асамблеї ради Європи на чолі з Президентом ПАРЄ Анною Брассер 24 березня, зустрілись голова Львівської облдержадміністрації Ірина Сех та голова Львівської обласної ради Петро Колодій.

«Ми приїхали сюди, щоб послухати вас і поставити запитання», – пояснила мету візиту Анна Брассер. За її словами, у квітні в Парламентській асамблеї ради Європи відбудуться слухання щодо України. Зараз делегація має з’ясувати, яка насправді ситуація у нашій державі.

«Ми вирішили, що відвідуючи Україну, нам обов’язково треба побувати не лише в Києві, але й поїхати у Донецьк, а потім – на захід України. Для нас дуже важливо скласти собі повноцінну картину того, що відбувається в Україні і не тільки такою, якою її бачить Київ, але також у регіонах», – пояснила Анна Брассер.

Керівники Львівщини подякували представникам ПАРЄ за розуміння ситуації, яка склалась в Україні, а також небайдужість до проблем нашої держави.

«Ми відкриті для іноземних спостерігачів, закордонних місій, які мають на меті з’ясувати реальну картину в Україні та об’єктивно поінформувати громадськість Європи та світу, – запевнила голова Львівської ОДА Ірина Сех. – Привід для введення російських військ був абсолютно надуманим, оскільки права національних меншин в нашій країні завжди були захищеними. Про це свідчить величезна кількість національно-культурних товариств в державі, зокрема й у Львівській області, кількість середніх шкіл з національними мовами викладання, а також мовна ситуація в країні».

Голова Львівської обласної ради Петро Колодій поінформував представників ПАРЄ, що Львівщина надає прихисток кримчанам.

«Відгукнулось більш ніж 2 тис. кримчан. Це не тільки українці. Це і татари і росіяни, які проживають у Криму. Близько 1 тис.200 кримчан вже знаходяться на Львівщині. Їм забезпечені нормальні умови для проживання. Діти навчаються у школах та дошкільних закладах, забезпечено медичний нагляд. Найважливіше, що тут вони себе почувають у безпеці», – розповів Петро Колодій.

Водночас, як уточнила Ірина Сех, розпочався процес врегулювання пенсійних та інших соціальних виплат для кримчан, які зараз проживають на Львівщині.

«Корінне населення Криму, кримські татари потребують зараз особливого захисту, тому Львівська область і запросила мешканців окупованого півострова на тимчасове проживання», – сказала Ірина Сех.

Підсумовуючи зустріч з керівництвом Львівщини, представники делегації ПАРЄ запевнили, що повністю підтримують територіальну цілісність України і вважають неприпустимим порушення міжнародного права з боку Росії.

«Є відмінності на сході та на заході України. Там живуть люди, які відмінні через мову, культуру, історію, але це не дві України, це одна Україна, єдина Україна», - сказала Президент ПАРЄ Анна Брассер.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Житомирщина активно ...
Наступна новина: В Закарпатській ОДА ...

КОМЕНТАРІ