У Львівській області на два об'єкти природно – заповідного фонду стало більше

У Львівській області на два об'єкти природно – заповідного фонду стало більше

25.03.14 09:47 0 758
Рішенням Львівської обласної ради VI скликання прийнято про створення двох нових об’єктів природно-заповідного фонду, а саме – ботанічної пам’ятки природи місцевого значення «Франковий Дуб» та парку-пам’ятки садово-паркового мистецтва місцевого значення «Парк Комунальної 7-ої міської лікарні м. Львова».

Метою оголошення ботанічної пам’ятки природи місцевого значення «Франковий Дуб» є збереження пам’ятного дерева в історичному та природничому відношенні, яке було висаджене у 1926 році до 10-их роковин з дня смерті Івана Франка учнями, вчителями, батьками за участю громадськості на території школи ім. Князя Льва товариства «Рідна Школа».

Парк-пам’ятка садово-паркового мистецтва місцевого значення «Парк 7-ої міської комунальної лікарні м. Львова», що в смт Брюховичі, створено з метою збереження природних і штучно створених людиною екосистем з рідкісними видами і біотопами. На цій невеликій території росте 81 деревний таксон 59 видів і 29 форм. Тут зібрано колекцію рідкісних теплолюбивих рослин, зокрема, кунінгамії ланцетної, яка не збереглася навіть у ботсадах Львова.

Таким чином, кількість об?єктів природно – заповідного фонду зросла з 347 до 349 об?єктів.

Практика свідчить, що заповідання, як метод територіальної охорони природи, на залишається головною гарантією збереження генофонду живої природи, унікальних природних екосистем, ландшафтів і є складовою системи забезпечення конституційного права людини на безпечне довкілля.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ