Олег Панькевич: "Кримські артефакти не повинні потрапити в руки окупантів"

Олег Панькевич: "Кримські артефакти не повинні потрапити в руки окупантів"

25.03.14 11:03 0 776
Заступник Голови Всеукраїнського об'єднання "Свобода", народний депутат України Олег Панькевич закликає урядовців не допустити, аби кримські шедеври скіфського періоду, які зараз експонуються в Амстердамі, дісталися окупантам. У зв'язку з цим 24 березня 2014 року Олег Панькевич звернувся до міністра культури Євгена Ніщука та в. о. міністра закордонних справ України Андрія Дещиці із закликом подбати, аби виставку повернули до Києва, а не до Криму.

За словами Олега Панькевича, кримські музеї нещодавно надали Амстердамському музею для експонування найкращі шедеври скіфського періоду, кримські раритети та артефакти, зокрема золоті прикраси. "У травні експонати виставки "Крим: золото і секрети Чорного моря" мають повернутися в кримські музеї. Однак, в умовах окупації Криму Росією повернення експонатів означатиме передачу їх агресорові", – зазначив свободівець.

Націоналіст закликає урядовців розпочати переговори з керівництвом Амстердамського музею щодо повернення експонатів виставки "Крим: золото і секрети Чорного моря" до України та вирішити питання щодо розміщення експонатів зазначеної виставки в Національному музеї історії України в Києві.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Для населених пунктів, ...
Наступна новина: У лікарнях Києва ...

КОМЕНТАРІ