На Львівщині правоохоронці виявили та вилучили з незаконного обігу майже сто одиниць вогнепальної зброї

На Львівщині правоохоронці виявили та вилучили з незаконного обігу майже сто одиниць вогнепальної зброї

25.03.14 15:41 0 773
На території Львівської області з 21 березня розпочато операцію «Зброя та вибухівка». Станом на 24 березня правоохоронці виявили та вилучили з незаконного обігу 91 одиницю вогнепальної зброї та понад 400 патронів різного калібру.

Протягом трьох днів до правоохоронних органів громадяни добровільно здали 57 пістолетів Макарова, а також 7 магазинів та понад 330 патронів до них. Крім того, до міліції було здано 7 автоматів Калашникова та одну снайперську гвинтівку.

- Окрім зброї, яка була добровільно здана громадянами, правоохоронці вилучили один пістолет Макарова, 8 автоматів різних моделей, 5 мисливських карабінів, 2 револьвери, 6 гвинтівок, 5 мисливських рушниць та понад 80 патронів різного калібру, – повідомив т.в.о. начальника Головного управління МВС України у Львівській області полковник міліції Сергій Маруняк.

Вилучену зброю відправлено на експертизу в НДЕКЦ при ГУМВС України у Львівській області. Наразі вирішується питання про відкриття кримінальних проваджень стосовно тих осіб, у яких було вилучено зброю.

Правоохоронці вкотре нагадують, що згідно зі ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України, носіння, зберігання, придбання, передача чи збут вогнепальної зброї, бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу карається позбавленням волі на строк до шести років.

ВЗГ ГУМВС України

у Львівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Українська армія готова ...
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ